Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑ.-- Ικανοποίηση στις αρχές των ΗΠΑ και ανησυχία στη Γαλλία και την ΕΕ προκάλεσε η απόφαση του σώματος ενόρκων να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινής θανάτου στον Γάλλο υπήκοο μαροκινής καταγωγής, Ζακαρίας Μουσαουί, για το ρόλο του στην επίθεση της 11ης Σεπτέμβρη, παρόλο που την εποχή εκείνη ήταν ήδη στη φυλακή. Ο Μουσαουί είναι αντιμέτωπος πλέον με εκτέλεση ή ισόβια κάθειρξη...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε στρατοδικείο εντός της εβδομάδας θα προσαχθεί ένας νεαρός Καναδός που κρατείται στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο. Ο Ομάρ Αχμεντ Χαντρ συνελήφθη από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν το 2002. Τότε ήταν μόλις 15 ετών και οι δικηγόροι του δηλώνουν ότι ήταν πολύ μικρός για να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου. Υποστηρίζουν επίσης ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του βασανίστηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Απεργία πραγματοποίησαν προχτές οι γιατροί στη Νοτιοανατολική Πολωνία με αποτέλεσμα πολλές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα να παραμείνουν κλειστά και να γίνονται δεκτές οι επείγουσες περιπτώσεις. Οι γιατροί ζητούν αυξήσεις στους μισθούς τους κατά 30%, καθώς και μεγαλύτερη χρηματοδότηση και καλύτερη οργάνωση του τομέα της Υγείας.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Αγροτική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας όπου περίπου 3.000 αγρότες απ' όλη τη χώρα απαίτησαν αυξήσεις στις κυβερνητικές επιδοτήσεις και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στα χαμηλά επίπεδα διαβίωσης.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- «Ερευνα» για το ενδεχόμενο οι θάνατοι δύο Αμερικανών και ενός Καναδού των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν να οφείλεται σε «φίλια πυρά», θα διενεργηθεί τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε χτες το Πεντάγωνο. Στο μεταξύ, οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τέσσερις φερόμενους ως μαχητές των Ταλιμπάν στη Χελμάντ. Επίσης χτες, ο περιφερειακός επικεφαλής των υπηρεσιών κατασκοπίας στη Νιμρόζ σκοτώθηκε, σε επίθεση που αποδόθηκε σε «προσωπικούς λόγους».

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Με αποχή από τις πρώτες πολυκομματικές εκλογές των τελευταίων 40 ετών στη ΛΔ Κονγκό, που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο καλοκαίρι, προειδοποίησαν χτες στελέχη της «Ενωσης για Δημοκρατία και Κοινωνική Πρόοδο» απαιτώντας παράταση της περιόδου εγγραφής των ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ