Παρασκευή 5 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΤΑ: Απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίησή τους, διεκδικώντας, ταυτόχρονα, την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις. Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης για να ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Οι ταξικές δυνάμεις, η «Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων ΕΛΤΑ», συμμετείχαν στην κινητοποίηση με δικό τους μπλοκ, καλώντας τους εργαζόμενους να απαιτήσουν να μην ιδιωτικοποιηθούν τα ΕΛΤΑ, καμιά ανταλλαγή του 10% των μετοχών των ΕΛΤΑ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό και άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

«AREVA»: Αγωνιστικά απαντούν οι εργαζόμενοι της - γαλλικών συμφερόντων - επιχείρησης «AREVA», στην πρόθεση της εργοδοσίας να κλείσει τη μονάδα Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Κατασκευών και τον τομέα εγκατάστασης, με συνέπεια να μείνουν στο δρόμο 102 απ' τους 148 συναδέλφους τους. Χτες το πρωί συμμετείχαν μαζικά στη Γενική Συνέλευση που έγινε στη διάρκεια δίωρης στάσης εργασίας. Σήμερα, στις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' τα γραφεία του εμπορικού ακολούθου της γαλλικής πρεσβείας (Μιχαλακοπούλου 2), ενώ την επόμενη βδομάδα ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ: Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου την Τρίτη 9 Μάη αποφάσισε το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας. Την ίδια μέρα σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου, στα πλαίσια της βιομηχανίας διώξεων που έχει στήσει σε βάρος τους η εργοδοσία.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Για δεύτερη φορά το διάταγμα Παυλόπουλου (164/04) για τη νομιμοποίηση των συμβασιούχων του δημοσίου «πέρασε» με την οριακή διαφορά μιας ψήφου, καθώς οι δικαστές του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ το έκριναν κατά πλειοψηφία συνταγματικό και σύμφωνο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με οριακή πλειοψηφία (5-4) είχε εγκριθεί και από την Ολομέλεια του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ και τον Ιούλη του 2004. Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ ουσιαστικά υιοθέτησε το σκεπτικό του προπέρσινου πρακτικού της Ολομέλειας του δικαστηρίου, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των συμβούλων Γ. Τσιμέκα και Κ. Πισπιρίγκου. Με το διάταγμα οι συμβάσεις ενός ελάχιστου αριθμού συμβασιούχων μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, την ώρα που νέες στρατιές προστίθενται σε επιχειρήσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ: Απεργία διαρκείας από τις 8 Μάη ξεκινούν οι γεωτεχνικοί, όπως ανακοίνωσε χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων. Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ σημειώνεται ότι «η διαχρονική επιστημονική απαξίωση και οικονομική υποβάθμιση των Γεωτεχνικών συνεχίζεται. Τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματά μας αγνοούνται. Γι' αυτό οι Γεωτεχνικοί προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και προειδοποιούν προς κάθε αποδέκτη: δεν πάει άλλο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλπάζει η ανεργία στους γεωτεχνικούς (2011-04-06 00:00:00.0)
Συσπείρωση στο Παν-γεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο (2011-04-05 00:00:00.0)
Συνεχίζουν παρά τη δικαστική απόφαση (2003-10-10 00:00:00.0)
Τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στις δουλιές τους (2003-10-07 00:00:00.0)
Απεργία - αποχή από την Τρίτη (2003-09-13 00:00:00.0)
Αδιέξοδα με τα επαγγελματικά δικαιώματα (2003-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ