Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΑΑΡΟΝ ΣΕΛΤΖΕΡ
Date Movie

Και ενώ ο Τέρι Γκίλιαν είχε την «εξυπνάδα» και το ταλέντο να ντύσει τη «δημιουργία» του με «σουρεαλιστικές» και «καλλιτεχνικές» εικόνες, έτσι που να χωνεύεται ευκολότερα το άνοστο φαγητό του, ο Aαρον Σέλτζερ δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Βλέποντας την ταινία του «Date Movie», αισθανόμουν τυχερός που ο κινηματογράφος δεν έχει ακόμα τη δυνατότητα να σκορπάει και... μυρουδιές. (Εχουν γίνει κάποιες απόπειρες αλλά, ευτυχώς, σταμάτησαν)! Αν είχε αυτή τη δυνατότητα ο κινηματογράφος, η αίθουσα θα γέμιζε βρώμα από ξερατά και πορδές!

Πάντως, στο νου μου ήρθαν κάτι παρόμοιες ακρότητες της Τέιτ Γκάλερι, όπου «μοντέρνοι» και «σύγχρονοι» εικαστικοί τοποθετούν ξεραμένα σκατά αντί για γλυπτά! Ενα τέτοιο «γλυπτό» είναι η ταινία «Date Movie». Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τόση κακογουστιά μαζεμένη. Τόση μπαλαφάρα σωρευμένη.

Ας σοβαρέψουμε, όμως! Η αμερικάνικη κινηματογραφική βιομηχανία, αυτό το ανεξέλεγκτο κινηματογραφικό μονοπώλιο, σε πολλές περιπτώσεις, θεωρεί τους θεατές πρόβατα. Από τη μία φτιάχνει λουστραρισμένες ιστορίες, ψεύτικες ταινίες, ταινίες μελό και «άγρια» θρίλερ, και από την άλλη, οι ίδιες οι εταιρίες, έρχονται, τάχα μου, να καταγγείλουν αυτά τα κατασκευάσματα!

Μια τέτοια «καταγγελία» είναι η «Date Movie». Ομως, για να είναι σίγουρα άσφαιρη, διάλεξε το μέσον της χοντρής φάρσας για να μεταφέρει τους, έτσι και αλλιώς ψεύτικους, «προβληματισμούς» της. Και αυτοακυρώθηκε! Οι ηθοποιοί που υποδύονται διάφορους ήρωες άλλων ταινιών, το κάνουν με τον χειρότερο τρόπο. Με ρεψίματα, με ξερατά και πορδές!

Λέω να τους αφήσουμε μόνους τους στο χοιροστάσιό τους!

Παίζουν: Aλισον Χάνιγκαν, Aνταμ Κάμπελ, Τζένιφερ Κούλιτζ, Τόνι Κοξ, Σόφι Μονγκ, Κάρμεν Ηλέκτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ