Πέμπτη 11 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ - ΝΑΣ
Δίνουμε τη «μάχη» για δημόσια δωρεάν Παιδεία

Εκδήλωση - συζήτηση την Κυριακή στο Περιστέρι

«Η λαϊκή οικογένεια καθημερινά με θυσίες και υπέρογκα έξοδα για εξωσχολικές δραστηριότητες, φροντιστήρια, παιδιά που σπουδάζουν, πληρώνει πανάκριβα ανάμεσα στ' άλλα μια εκπαίδευση και μια ζωή αμφίβολης ποιότητας, χωρίς νόημα. Οσο η Παιδεία και η ζωή ακριβαίνουν, τόσο το περιεχόμενό τους γίνεται πιο φτηνό και το μέλλον πιο σκοτεινό και αβέβαιο».

Τα παραπάνω επισημαίνει με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης», με αφορμή εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει από κοινού με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, με θέμα «Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για το λαό», που διοργανώνουν, τη Δευτέρα 15 Μάη, στις 7 μ.μ., στο θέατρο «Ξυλοτεχνία» (Παρασκευοπούλου και Κ. Παλαμά).

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση - η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) καλείται να εφαρμόσει, με όλους τους τρόπους, την αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της Παιδείας. Ενδεικτικό είναι ότι, με όργανα τις δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, προωθούνται σε τοπικό επίπεδο:

  • Οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με ανάθεση σε ιδιώτες της κατασκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων, με δικαίωμα επιχειρηματικής εκμετάλλευσής τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Η εμπλοκή της ΤΑ και των επιχειρήσεων στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, με στόχο την ιδεολογική χειραγώγηση των μαθητών και την προετοιμασία ενός φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα, υποταγμένου στην κυρίαρχη ιδεολογία και την εργοδοσία.
  • Η μετατροπή της ΤΑ αποκλειστικά σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, με αποτέλεσμα την απόλυτη μείωση του κρατικού προϋπολογισμού στα κονδύλιά του για κοινωνικές παροχές (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Πολιτισμός), προαναγγέλλοντας την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο.

Τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ, με τη στήριξη του οποίου ψηφίζονται νόμοι και προωθούνται μέτρα «που ενισχύουν την ιδιωτικοποίηση, την επέκταση των ταξικών φραγμών, την εισβολή της κατάρτισης στην εκπαίδευση, μέσα από τη λεγόμενη αξιολόγηση και την "αποκέντρωση"», θα καταδείξουν με ομιλίες τους ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, Παναγιώτης Σοφός και εκπρόσωπος της ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ