Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Τέρατα... και σημεία των καιρών!

Η «ελεύθερη» αγορά έχει τους πολύ σκληρούς νόμους της. Βγαίνει ο «Κώδικας Ντα Βίντσι» στις αίθουσες, όλες οι άλλες ταινίες πρέπει να σταθούν προσοχή και με σκυμμένο κεφάλι να κάνουν χώρο για να περάσει! Το «εμπορικό» προηγείται του όποιου καλλιτεχνικού! Το κέρδος είναι ο θεός τους! Για super Market μιλάμε! Και όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε αυτό τόσο καλύτερα για εμάς και το μέλλον της κινηματογραφίας (και όχι μόνον).

Αν τώρα η κινηματογραφική βδομάδα έχει την ατυχία, πέρα από τον «Κώδικα», να «πέσει» και πάνω στο Φεστιβάλ των Καννών, όπως συμβαίνει με την τρέχουσα βδομάδα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα! Δορυφόρος των μητροπόλεων η χώρα μας, επηρεάζεται άμεσα από το «κέντρο».

Ετσι, μόνον δυο οι νέες ταινίες αυτήν τη βδομάδα. Και αυτές αλλοπρόσαλλες! Η μία, «Χιλιόμετρο Μηδέν», του Κούρδου δημιουργού τού πολύ καλού «Vodka Lemon» Χινέρ Σαλέεμ, ούτε λίγο ούτε πολύ φωνάζει «ζήτω η εισβολή στο Ιράκ». Και η δεύτερη, «Χ-Μεν: Η Τελική Αναμέτρηση», του Μπρετ Ράτνερ, ανοιχτά και ξεδιάντροπα προβάλλει τη βία. Μια βία που προέρχεται από μεταλλαγμένους ανθρώπους!

Φυσικά, στις αίθουσες συνεχίζει, για δεύτερη βδομάδα, όχι και με μεγάλη επιτυχία, ο «Κώδικας». Σύμφωνα με το υποχρεωτικό συμβόλαιο, που υπέγραψαν οι αιθουσάρχες, θα παραμείνει στις αίθουσες, έχει δεν έχει θεατές, και τρίτη βδομάδα! Μετά βλέπουμε... Συνεχίζουν, επίσης, οι «Αθώες Φωνές», «Η Πόλη του Πάθους» αλλά και παλαιότερες, «V-For Vendetta», «Libertine», «Λος Ολβιδάδος», «Ο Επίμονος Κηπουρός» κ.ά.

Αν παρ' όλα αυτά, δε βρείτε κάποια καλή ταινία και ιδιαίτερα στους θερινούς που άρχισαν ο ένας μετά τον άλλον να ανοίγουν, μην το βάλετε κάτω. Διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε μια βόλτα, ανοίξτε μια κουβέντα. Κυρίως κουβέντα. Η προσωπική επικοινωνία είναι πάντα χρήσιμη και πάντα αποδοτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ