Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ - ΚΕΔΚΕ
Το ΚΚΕ αντίθετο στην αναθεώρηση του Συντάγματος

Την αντίθεση του ΚΚΕ, στη σύνδεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φορομπηχτική πολιτική καθώς και με αρμοδιότητες, οι οποίες αναιρούν την κεντρική ευθύνη του κράτους σε θέματα όπως Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πολιτική, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Θέμα της συνάντησης ήταν η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μετά τη συνάντηση, η Αλ. Παπαρήγα, δήλωσε: «Ως κόμμα έχουμε τοποθετηθεί εναντίον της αναθεώρησης του Συντάγματος γιατί θα γίνει πολύ χειρότερο, όχι ότι δε χρειάζονται σημαντικές αλλαγές. Βεβαίως, όταν θα έρθει στη Βουλή το θέμα θα έχουμε ενεργητικό ρόλο, θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε ό,τι γίνεται χειρότερο».

Και συνέχισε: «Οσον αφορά το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν ξέρουμε ακόμα βεβαίως τι θα φέρει η κυβέρνηση, τι θα πουν τα άλλα κόμματα. Για μας, όμως, είναι καθαρό το εξής πράγμα: Είμαστε αντίθετοι στο να συνδεθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση με ιδιωτικοποιήσεις, φορομπηχτική πολιτική και με αρμοδιότητες, οι οποίες αναιρούν την κεντρική ευθύνη του κράτους όπως για παράδειγμα τα θέματα της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι διαφορετικό πράγμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ελέγχει και να έχει ουσιαστικό ρόλο στον έλεγχο αυτής της πολιτικής και είναι διαφορετικό πράγμα να έχει μέρος της κεντρικής ευθύνης. Φυσικά, πέρα από αυτά τα πολύ γενικά που τα λέμε και μπροστά στις εκλογές πολύ πιο συγκεκριμένα και ολοκληρωμένα θα τοποθετηθούμε μέσα στη Βουλή, με βάση και τις συγκεκριμένες προτάσεις που θα έρθουν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Πάρης Κουκουλόπουλος, είπε μεταξύ άλλων ότι «ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, γιατί διαπιστώθηκε ότι δε βλέπουμε τα πράγματα από εντελώς διαφορετική αφετηρία, οπωσδήποτε, όμως, είναι σαφώς διαφορετικός ο προσανατολισμός στον οποίο δείχνουν οι προτάσεις του ΚΚΕ και αυτές της ΚΕΔΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ