Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
«Ξέχασε» τα δεινά που «φόρτωσε» στους εργαζόμενους

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» με αφορμή το «έργο» που παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος της πόλης

Με εκδήλωση - φιέστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, παρουσίασε τον απολογισμό της παράταξής του και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Αναγέννηση» που στηρίζεται από τη ΝΔ. Με ανακοίνωσή της, η παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» καυτηριάζει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του απολογισμού της δημοτικής αρχής υπογραμμίζοντας ότι οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων απαιτούν μία άλλη πολιτική σε όφελος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Οπως σχολιάζει η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ», ο Β. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στη «μοναδικότητα» του έργου του, «που όλοι οι δήμοι ζηλεύουν, στην αποτελεσματικότητά του, το όραμά του» για τη Θεσσαλονίκη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης «οδηγεί τις εξελίξεις και είναι παράδειγμα προς μίμηση»... Και δεν ξέχασε να πετάξει μερικές κορόνες που υποδαυλίζουν αντι-αθηναϊκά σύνδρομα, ειδικά με αφορμή την υποψηφιότητα Καρατζαφέρη.

Η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» σημειώνει ότι με αυτά τα μεγάλα λόγια ο κ. δήμαρχος δεν μπορεί να κρύψει τη ζοφερή πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. «Μια πραγματικότητα - σημειώνει η παράταξη - που αυξάνει την ανεργία, τη φτώχεια, βάζει πρόσθετους φόρους σε σπίτια και καταστήματα για την υλοποίηση των έργων και των κοινωνικών υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό η αύξηση των δημοτικών τελών, στην 8ετία του Β. Παπαγεωργόπουλου, κατά 82,7%! Δεν είπε ότι πριν λίγα χρόνια ήταν δωρεάν οι παιδικοί σταθμοί και ότι σήμερα ο εργαζόμενος πληρώνει 1.540 ευρώ το χρόνο για ένα παιδί».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα πως «απέφυγε να αναφερθεί στο πρόβλημα των σχολείων, που το 35% λειτουργούν με διπλοβάρδια, ενώ αποδεσμεύει οικόπεδα, που με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είχαν δεσμευτεί για σχολεία, επειδή δεν αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες τους». Επιπλέον, η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» υπογραμμίζει πως ο νυν δήμαρχος «δεν είπε κουβέντα για το ότι δε διεκδίκησε τα παρακρατηθέντα χρήματα της ΤΑ από το κράτος, και ότι αυτά τα χρήματα έλειψαν από έργα για την πόλη. Ζήτησε όμως - για μία ακόμα φορά - να αποκτήσει η ΤΑ φορολογική εξουσία, δηλαδή να έχει το δικαίωμα να βάζει φόρους. "Ξέχασε"... να αναφερθεί στην απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου και την παράδοση όλων των έργων στους εργολάβους, καθώς και τη δική του συμβολή στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, για τα οποία φέρει ευθύνη. Χαρακτήρισε μάλιστα ως καταστάσεις "εκτάκτων αναγκών" τις απεργίες των εργαζομένων του Δήμου, βάζοντάς τες στο ίδιο τσουβάλι με τις χιονοπτώσεις και την κακοκαιρία...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπεξαίρεση 5,5 εκατ. ευρώ (2009-08-14 00:00:00.0)
Σιωπά για το έλλειμμα (2007-06-22 00:00:00.0)
Η «δημοκρατία» τους... (2007-03-21 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην αύξηση των δημοτικών τελών (2004-10-26 00:00:00.0)
Σύμπλευση και στην ΚΕΔΚΕ (2003-12-02 00:00:00.0)
«Μαύρο» στον Παπαγεωργόπουλο (2002-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ