Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σα δε ντρέπονται...

Γρηγοριάδης Κώστας

Η κυβέρνηση είχε όλη την καλή διάθεση να τηρήσει τη συμφωνία της με τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ Τ. Χριστοδούλου, για το μπόνους των 100.000 ευρώ ανταμοιβή για την καλή του δουλιά στο πόστο που τον διόρισε, αλλά δε στάθηκε δυνατό να υλοποιηθεί μετά από απόφαση της τελευταίας στιγμής στη διυπουργική για τις ΔΕΚΟ.

Αυτό φέρεται να διαμήνυσε αργά προχτές του βράδυ ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης σχολιάζοντας τη δυσαρέσκεια του κυρίου προέδρου για τη χορήγηση μπόνους... μόνο 50.000 ευρώ και για τις... χαμηλές ετήσιες απολαβές της διοίκησης των ΕΛΠΕ (140.000- 190.000 ευρώ). Απολαβές - «ρεντίκολο», αφού οι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό τους λοιδορούν, όπως, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ο ίδιος ο Τ. Χριστοδούλου!

Βέβαια, η περικοπή από τα 100 στα 50 χιλιάρικα, προφανώς και δεν υπαγορεύτηκε από καμία ξαφνική φιλολαϊκή στροφή της κυβέρνησης, αλλά από την ανάγκη αναζήτησης άλλοθι για την εξυπηρέτηση της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι όχι μόνο δεν παίρνουν κανένα απολύτως μπόνους, αλλά καλούνται να τα βολέψουν με τις «αυξήσεις» των 77 λεπτών του ευρώ.

Αλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το 'πε χτες καθαρά, ότι «ο κ. Χριστοδούλου ως υπεύθυνος στον τομέα που τοποθετήθηκε απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης».

Αμα είναι έτσι, πώς να μη νιώθει και... αδικημένος ο άνθρωπος;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ