Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παραμύθια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ τα χτεσινοβραδινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, τότε πρέπει να χρωστάμε χάρη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, ο τελευταίος αποφάσισε να δώσει τελικά έντονο πολιτικό χαρακτήρα στη μάχη των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα. Γι' αυτό - συμπλήρωναν - επέλεξε ένα κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιο δήμαρχο, τον πρώην υπουργό Κ. Σκανδαλίδη.

Πόση αλήθεια περιέχουν όλα τα προαναφερόμενα; Από καθόλου έως την υποψηφιότητα του Κ. Σκανδαλίδη και μόνο αυτή. Και η τελευταία, με την προϋπόθεση ότι ο Γ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει σήμερα - όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες - την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού.

Κατά τ' άλλα, ο πολιτικός χαρακτήρας και περιεχόμενο της μάχης των τοπικών εκλογών του Οκτώβρη είναι αντικειμενικά υπαρκτός και δεν έχει ανάγκη καμιάς πρωτοβουλίας του Γ. Παπανδρέου για να κάνει την εμφάνισή του.

Μέχρι σήμερα, μάλιστα, συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συναγωνίζεται τη ΝΔ στην υποβάθμιση και θόλωμα του πολιτικού περιεχομένου των τοπικών εκλογών. Μιλούν για τοπικές κοινωνίες και αυτοδιοικητικά κριτήρια, ενώ οι ανά τη χώρα υποστηριζόμενοι από τα δύο κόμματα συναγωνίζονται μεταξύ τους στο ποιοι έχουν τις περισσότερες ή λιγότερες ικανότητες διαχείρισης των τοπικών ζητημάτων. Δηλαδή, στην εφαρμογή της ίδιας και κοινής πολιτικής τους...

Οπως καταλαβαίνετε, βέβαια, δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα τακτική το ΠΑΣΟΚ. Ούτε στο Δήμο της Αθήνας. Αλλωστε, πώς να δώσει πολιτικά τη μάχη των τοπικών εκλογών και, μάλιστα, στην πρωτεύουσα της χώρας, όταν έχει την ίδια πολιτική με αυτή της κυβέρνησης. Οταν η τελευταία συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τόσο γενικά όσο και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οταν διοχετεύουν στα ΜΜΕ ειδήσεις σαν αυτές που ακούστηκαν χτες βράδυ, τότε να περιμένετε την κλιμάκωση και ένταση των ανούσιων και κάθε άλλο παρά πολιτικών δικομματικών καβγάδων.

Με άλλα λόγια, άλλη μια προσπάθεια απόκρυψης του πολιτικού περιεχομένου της μάχης στη γενικότερη επιχείρηση υποκλοπής της ψήφου των λαϊκών στρωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τσακώνονται για την καρέκλα, συμφωνούν για ανατροπές στο Ασφαλιστικό (2007-10-11 00:00:00.0)
Σύγκρουση για τη νομή της κομματικής εξουσίας (2007-10-06 00:00:00.0)
Ανούσια κίνηση εντυπωσιασμού (2006-09-14 00:00:00.0)
Σήμερα η παρουσίαση νέων υποψηφίων (2006-06-02 00:00:00.0)
Το συνέδριο αφετηρία αντιλαϊκής επίθεσης (2001-07-26 00:00:00.0)
Τηλεοπτικά εκλογομαγειρεία (1996-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ