Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ

«Η επίσημη θέση του ΚΚΕ έχει διακηρυχτεί επανειλημμένα τόσο από την ΚΕ του Κόμματος, όσο και από τη ΝΕ Λέσβου (ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, διάφορες άλλες εκδηλώσεις) ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΝ, τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ».

Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ απαντά στα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει πρόθεση από τον Συνασπισμό στη Λέσβο να στηρίξει τις υποψηφιότητες της Χρυσούλας Ζωγράφου - Στεριανού στην Καλλονή και του Δημήτρη Καρατζιτζή στο Μανταμάδο, που από καιρό έχει ανακοινώσει το ΚΚΕ ότι στηρίζει.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Λέσβου υπογραμμίζει ακόμα πως «ειδικά για τον ΣΥΝ σημειώνουμε πως, εκτός από το ότι ήταν ο πιο πιστός εταίρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια, στην ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ και συνέβαλε σε ομόφωνες αποφάσεις, πρόκειται για αναξιόπιστη και αφερέγγυα δύναμη».

«Να θυμίσουμε - συνεχίζει - εδώ στη Λέσβο, την προηγούμενη 4ετία, τη συνεργασία του ΣΥΝ με τον κ. Σηφουνάκη του ΠΑΣΟΚ στη νομαρχία, την απλόχερη στήριξη στον κ. Χατζηκομνηνό της ΝΔ στο Δήμο Μυτιλήνης, τη στήριξη, ουσιαστικά, αντίπαλου ψηφοδελτίου στο Μανταμάδο, αλλά και σήμερα τις επαφές με τον κ. Βογιατζή της ΝΔ, τον κ. Παπαδέλλη του ΠΑΣΟΚ και την ίδια τη ΝΕ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ. Η μόνη του φιλοδοξία είναι να παίζει το ρόλο του αναχώματος προς το ΚΚΕ. Τα περί συνεργασίας, λοιπόν, και στήριξης στο Μανταμάδο, στην Καλλονή και πιθανόν σε άλλους δήμους είναι εκ του πονηρού και απόπειρα συγκάλυψης της χρεοκοπίας του».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ καλεί το λεσβιακό λαό να εγκαταλείψει μαζικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΝ, υπερψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με άλλες δυνάμεις στους δήμους και τη νομαρχία. Για δήμους και νομαρχία, που όχι μόνο θα αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα και θα διεκδικούν αγωνιστικά λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, αλλά και θα συμβάλουν στη δημιουργία του ριζοσπαστικού πόλου στο χώρο της ΤΑ για την ανατροπή της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ