Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμμένει στη «στοχοποίηση» της κριτικής

Την επιχείρηση εκμετάλλευσης της βομβιστικής επίθεσης προκειμένου να «δικαιώσει» (αντι)τρομοκρατικές επιλογές και μέτρα, καθώς και να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού και λογοκρισίας στα Μέσα Ενημέρωσης συνεχίζει, με διάφορους τρόπους, η κυβέρνηση.

Η φίμωση επιχειρείται να γίνει στο όνομα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας», με την άσκηση πιέσεων προς δημοσιογράφους και Τύπο να παραιτηθούν «εθελοντικά» από «ακραία» κριτική σε κυβερνητικά μέτρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να «κλείσει το θέμα», χωρίς βέβαια να αποκηρύξει τις προηγούμενες απαράδεκτες θέσεις του περί στοχοποίησης του Γ. Βουλγαράκη από τη δημοσιότητα. «Τις όποιες εκτιμήσεις είχε να κάνει η κυβέρνηση για το θέμα αυτό, τις έχει ήδη κάνει. Τίποτε περισσότερο», ήταν το σχόλιο που περιορίστηκε να κάνει χτες ο Θ. Ρουσόπουλος.

Τη σκυτάλη όμως πήρε ο Γ. Βουλγαράκης, αφήνοντας απαράδεκτους υπαινιγμούς για τα ΜΜΕ, ενώ δε δίστασε «να βάλει μπροστά» την οικογένειά του, ενισχύοντας έτσι εκτιμήσεις που τον έφεραν να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη βομβιστική επίθεση για την «αναστήλωση» της εικόνας του που είχε πληγεί με την υπόθεση των μαζικών απαγωγών Πακιστανών μεταναστών, αλλά και των υποκλοπών.

Σε κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε χτες το πρωί με τον Κ. Καραμανλή, ο υπουργός Πολιτισμού ανέδειξε ως πρωταρχικό ζήτημα την ασφάλεια της οικογένειάς του και από τη σκοπιά αυτή επέκρινε τα ΜΜΕ. «Εμένα με ενδιαφέρει η οικογένειά μου», είπε, και γι' αυτό προέτρεψε «τους παραθυράτους» να προσέχουν τι λένε γιατί υπάρχουν και κάποιοι που τους παρακολουθούν. Παράλληλα σύνδεσε την «αρνητική» κριτική με τις απειλές σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι «κάθε φορά που υπάρχει έξαρση της αρνητικής δημοσιότητας συμπίπτει με έξαρση των τηλεφωνικών απειλών» σε βάρος του. Επιχειρώντας να εξηγήσει τη θέση του περί στοχοποίησης, υποστήριξε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στους υπερβολικούς χαρακτηρισμούς και τις εξωθεσμικές καταδικαστικές αποφάσεις από τα ΜΜΕ, αποφεύγοντας όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος...

Το έκανε όμως ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Ν. Ελευθερόγλου, δείχνοντας τον τρόπο που σκέφτεται η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους: «Οταν πιάστηκαν οι άνθρωποι της 17Ν βρέθηκαν στα διάφορα κρησφύγετα αρκετό υλικό από εφημερίδες, από τηλεοπτικές εκπομπές που χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια και σε αυτές τις περιβόητες προκηρύξεις για να δικαιολογήσουν τις δολοφονίες που έκαναν», είπε μιλώντας στον «Αλφα 9,89». Και συμπλήρωσε: «Θυμίζω την ιστορία του κ. Βρανόπουλου, που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι ακριβώς με βάση ακραία δημοσιεύματα της εποχής»(!).

Το ΠΑΣΟΚ

«Η θεωρία της "στοχοποίησης", την οποία διατύπωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι μια απαράδεκτη, επικίνδυνη και αντιδημοκρατική θεωρία», δήλωσε χτες ο Ν. Αθανασάκης αναφερόμενος στις δηλώσεις του Θ. Ρουσόπουλου.

Ο Ν. Αθανασάκης επίσης συμπλήρωσε ότι «και μόνο η σκέψη να συνδυάσει κανείς την κριτική των ΜΜΕ, ή την κριτική των πολιτικών κομμάτων με την τρομοκρατική δράση, αποκαλύπτει ένα απαράδεκτο, απολύτως λανθασμένο και αντιδημοκρατικό τρόπο σκέψης που τελικά προσφέρει άλλοθι στους τρομοκράτες».

  • «Οι υπαινιγμοί ή και οι απερίφραστες πλην ανερμάτιστες καταγγελίες ότι η "δημοσιότητα" παρέχει άλλοθι στους τρομοκράτες, άλλο στόχο δεν έχουν παρά να λειτουργήσουν λογοκριτικά και να εμφυτεύσουν το φόβο και τις αμφιβολίες στο νου των δημοσιογράφων», επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί στοχοποίησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ