Κυριακή 18 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μια ακόμη απόδειξη

Οι πάντες γνωρίζουν ότι το 50% των γραμμένων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν έχουν καμιά συμμετοχή σ' αυτό, αλλά παίρνουν μέρος μόνο στις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Αυτά είπε ο κ. Θ. Βερέμης, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και πανεπιστημιακός καθηγητής, προχτές, στο βραδινό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του «ΑΛΦΑ».

Οι πάντες γνωρίζουν, βέβαια, ότι στους καταλόγους των ελληνικών Πανεπιστημίων είναι γραμμένοι όλοι όσοι πέτυχαν στις σχετικές εξετάσεις και γράφτηκαν σ' αυτά τις τρεις τουλάχιστον τελευταίες δεκαετίες, αλλά δεν μπόρεσαν για πολλούς και διάφορους λόγους - συνήθως βιοποριστικούς - να συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους και να αποφοιτήσουν. Κι όπως όλοι καταλαβαίνουν, η συντριπτικά μεγάλη τους πλειοψηφία - αν όχι η ολότητά τους - έχει τραβήξει το δρόμο της και δεν έχει πλέον καμιά σχέση με την πανεπιστημιακή ζωή, το φοιτητικό κίνημα, κλπ.

Το γεγονός αυτό χρησιμοποιεί ως πρόσχημα ο κ. Βερέμης και μιλά περιφρονητικά για «αιωνίους» φοιτητές, επιχειρώντας να συκοφαντήσει τους αγώνες ενάντια στον προωθούμενο νόμο - πλαίσιο και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Παρότι γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η πραγματικότητα. Εμείς σημειώνουμε απλώς και μόνον, ότι η συνειδητή και ωμή διαστρέβλωση της πραγματικότητας αποτελεί μια ακόμη, χαρακτηριστική απόδειξη των πραγματικών επιδιώξεων και στόχων της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ