Κυριακή 18 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αυτό το νομοσχέδιο δεν παζαρεύεται, ανατρέπεται!

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και σπουδαστών ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο, με τον αγώνα τους να μπαίνει σε νέα φάση. Με κρίσιμο ζήτημα να μην υπάρξει καμία συμμετοχή στον προσχηματικό και στημένο «διάλογο» της κυβέρνησης. Να μην τσιμπήσει το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα στο δόλωμα της κυβέρνησης. Να μη συρθεί, με οποιοδήποτε τρόπο, στο τραπέζι του παζαρέματος, στην επικύρωση ενός προαποφασισμένου σχεδίου.

Οι κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών συνεχίζονται, κόντρα στις επιδιώξεις των δυνάμεων που προσπαθούν να τις ξεστρατίσουν. Κόντρα στις πρακτικές που προλειαίνουν το έδαφος για συμμετοχή στον υποτιθέμενο «διάλογο». Διάλογο με προκαθορισμένο αποτέλεσμα, με συγκεκριμένη βάση και στόχο: Πώς πιο αποτελεσματικά θα θεσμοθετηθεί η λειτουργία των Πανεπιστημίων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πώς θα δεθούν ολοκληρωτικά τα Πανεπιστήμια στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Συνεχίζουν κόντρα σε λογικές που επιχείρησαν και επιχειρούν να εκτονώσουν την αντίδραση στο πρόσωπο ενός υπουργού. Για να αφήσουν στο απυρόβλητο τον αντίπαλο που έχουν απέναντί τους φοιτητές και σπουδαστές: την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δίνοντας το στίγμα του αγώνα, ο γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, Θανάσης Πάνος, στη διαδήλωση της Πέμπτης σημείωσε ότι «το μήνυμα είναι καμία συμμετοχή στο διάλογο - απάτη, στο διάλογο της υποταγής. Οι φοιτητές θα κλιμακώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ. Αυτό το νομοσχέδιο δε φτιασιδώνεται, δεν παζαρεύεται, μόνο ανατρέπεται. Από αύριο και από την επόμενη εβδομάδα, πιο μαζικά, πιο δυναμικά, περιφρουρώντας τους αγώνες τους, οι φοιτητές θα συνεχίζουν μαζί με την εργατική τάξη για να γίνει ο αγώνας παλλαϊκός».

Από τα ίδια τα πράγματα αναδεικνύονται οι δυνατότητες, η θέληση, αλλά και η αναγκαιότητα να πάρει ο αγώνας για την Παιδεία των αναγκών παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Να γίνει υπόθεση όλου του λαού, της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Γιατί είναι τα δικά τους παιδιά που είναι στο δρόμο. Τα δικά τους παιδιά που διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, για πτυχία με αξία, για δουλιά με δικαιώματα.

Είναι καθοριστική η οργάνωση και ανάπτυξη του κινήματος των φοιτητών - σπουδαστών μαζί με το εργατικό και το λαϊκό κίνημα. Για να είναι ισχυρή και αποφασιστική η αντεπίθεση της νεολαίας και των εργατών στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ.

Η ερχόμενη εβδομάδα σηματοδοτείται από τη συνέχιση των διεργασιών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Με το «έμπα» στη νέα βδομάδα, Δευτέρα και Τρίτη, πραγματοποιείται ο κύριος όγκος των Γενικών Συνελεύσεων, ενώ αγωνιστικό ραντεβού στο δρόμο έχει ήδη κλειστεί για την Πέμπτη, 22 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ