Σάββατο 1 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
«Υπομονή» για τις «γκρίζες» προκλήσεις

Η υπουργός Εξωτερικών «αθωώνει» την τουρκική κυβέρνηση για τις προκλήσεις των «Γκρίζων Λύκων»

Καταδικαστέα από όλον τον κόσμο, χαρακτήρισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τη συμπεριφορά των «Γκρίζων Λύκων» κατά του Πατριαρχείου. Η υπουργός, ωστόσο, φρόντισε να αποφορτίσει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας πως και η τουρκική κυβέρνηση καταδικάζει την πρακτική των ακραίων στοιχείων στην Τουρκία που βάλλουν κατά του Πατριαρχείου.

Τις δηλώσεις της, η Ντόρα Μπακογιάννη τις έκανε χτες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για τις επαφές που είχε κατά την επίσκεψή της στη Μόσχα την περασμένη Τετάρτη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις προκλήσεις των «Γκρίζων Λύκων», οι οποίες εκδηλώθηκαν χτες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Κωνσταντινουπολιτών, η υπουργός Εξωτερικών είπε: «Οι "Γκρίζοι Λύκοι" έχουν μια συμπεριφορά, η οποία είναι καταδικαστέα από ολόκληρο τον κόσμο. Θέλω να ελπίζω ότι είναι καταδικαστέα και από την ίδια την κυβέρνηση της Τουρκίας. Εν πάση περιπτώσει, τέτοιου είδους συμπεριφορές δε συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική και τις αρχές του σεβασμού των θρησκευτικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στη χώρα».

Η υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκτίμησή της για το πότε η Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, σημείωσε ότι «είναι απόφαση της Ευρώπης, η οποία έχει ληφθεί από το Συμβούλιο Κορυφής και τα χρονοδιαγράμματα είναι σαφή. Ολοι ξέρουμε ότι, εντός του 2006, η Τουρκία θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τουλάχιστον για το Πρωτόκολλο της Αγκυρας».

Αναφορικά με την επίσκεψή της στη Μόσχα η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για το ταξίδι μου στη Μόσχα, για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχα και με τον Ρώσο ομόλογό μου κ. Λαβρόφ και για τις συνομιλίες που είχα με τον κ. Μπερνς. Κάναμε μια συνολική ανασκόπηση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Οπως ξέρετε, υπάρχουν πολλά θέματα, τα οποία βρίσκονται σήμερα σε κρίσιμη εξέλιξη, όπως για παράδειγμα το θέμα του Ιράν. Και η Ελλάδα, μαζί με όλες τις υπόλοιπες χώρες, ελπίζει το Ιράν να έχει μια θετική ανταπόκριση στις προτάσεις που έκαναν η Ευρώπη, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ευρωΝΑΤΟική ...διευθέτηση (2009-07-28 00:00:00.0)
Στη Γεωργία για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα (2009-03-24 00:00:00.0)
Οι Αμερικανοί είναι παρόντες (2009-02-12 00:00:00.0)
Πιέσεις και σύννεφα (2007-03-13 00:00:00.0)
«Καταδικάζει» δικαιολογώντας (2006-07-15 00:00:00.0)
Ελεύθερος ο ακροδεξιός εκτελεστής Αγκτσά (2006-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ