Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Ενέσεις ηθικού» από Ράμσφελντ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Την απόφαση των ΗΠΑ «να παραμείνουν στο Αφγανιστάν» επανέλαβε, για πολλοστή φορά, χθες, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, που πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην αφγανική πρωτεύουσα. Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, μετά από συνάντηση με τον δοσίλογο Πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, διαβεβαίωνε ότι η «αύξηση του ρόλου του ΝΑΤΟ στους κόλπους των συμμαχικών στρατευμάτων δε σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον αποσύρει σταδιακά το ενδιαφέρον και τη βοήθειά της». Επίσης, αποπειράθηκε να τονώσει το ολοένα και πιο χαμηλό ηθικό των κατοχικών δυνάμεων.

Από την πλευρά του, ο Καρζάι δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει σε όλους τους δυνατούς τόνους τις ΗΠΑ. Εντούτοις, κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με διαρροές, ζήτησε από τον Ράμσφελντ να υπάρξει επιπλέον βοήθεια για την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία και στο στρατό και επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται ο «διεθνής πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», ζητώντας «επανεξέταση των μεθόδων, προκειμένου να μην κλιμακώνεται η οργή των μουσουλμάνων».

Κατά τα άλλα, χθες, οι κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν το θάνατο άλλων 30 Ταλιμπάν σε μάχες στο νότο του Αφγανιστάν, οι οποίοι από την πλευρά τους απείλησαν τις ενισχύσεις που ανακοίνωσε ότι αποστέλλει το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ