Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Συνεχίζονται οι ενδοθρησκευτικές επιθέσεις

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Συνεχίστηκε και χθες το μπαράζ επιθέσεων στη Βαγδάτη και σε άλλες πόλεις, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν ως στόχο είτε σιίτες είτε σουνίτες πολίτες, συνεχίζοντας το λουτρό αίματος που υποδαυλίστηκε όχι τυχαία από προηγούμενες προβοκατόρικες επιθέσεις σε τεμένη.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν, χθες, σε διάφορες επιθέσεις στο Ιράκ, με τις περισσότερες, και χθες, να σημειώνονται στην πρωτεύουσα. Τουλάχιστον 10 σιίτες πολίτες εκτελέστηκαν από αγνώστους ενόπλους. Λίγο αργότερα, άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν σε γραφεία σαουδαραβικής εταιρείας στη σουνιτική Μανσούρ και σκότωσαν 8 Ιρακινούς υπαλλήλους.

Εξω από την Πράσινη Ζώνη, στο κέντρο της Βαγδάτης, σε δύο σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις αυτοκτονίας, σκοτώθηκαν 5 πολίτες και τραυματίστηκαν 10. Στο Κιρκούκ, άγνωστοι δολοφόνησαν έναν Ιρακινό μηχανικό πετρελαϊκής εταιρείας και τραυμάτισαν ένα συνάδελφό του. Στη Μπαακούμπα σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι από βομβιστική επίθεση χωρίς προφανή στόχο, ενώ στο δρόμο που συνδέει την πόλη με το Τικρίτ ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν 2 αντάρτες και συνελήφθησαν άλλοι 6, ενώ, όπως λέγεται, προσπαθούσαν να τοποθετήσουν βόμβα.

Στο χωριό Σαλμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, σκοτώθηκαν 10 Ιρακινοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν 3, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με εξαγριωμένους κατοίκους που αντέδρασαν στην αναίτια εισβολή τους στο χωριό. Τέλος, έγινε γνωστό ότι απήχθη από αγνώστους ο Ιρακινός διπλωμάτης Ουισάμ Τζαμπρ, στη Βαγδάτη. Ο Τζαμπρ υπηρετεί ως πρόξενος στο Ιράν και δεν υπήρχε, μέχρι το βράδυ, ανάληψη ευθύνης.

Βίντεο ανάληψης ευθύνης

Βίντεο στο οποίο απεικονίζονται τα ακρωτηριασμένα πτώματα των δύο Αμερικανών στρατιωτών που εντοπίστηκαν στη Γιουσουφίγια, στις αρχές Ιούνη, μετά από ολιγοήμερη εξαφάνισή τους, κυκλοφόρησε, χθες, στο Διαδίκτυο. Στο βίντεο, η οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη της απαγωγής τους, το «Συμβούλιο της Σούρας των Μουτζαχεντίν», υποστηρίζει ότι η εκτέλεση των 2 Αμερικανών ήταν «η απάντηση στο βιασμό μιας Ιρακινής έφηβης και τη μετέπειτα δολοφονία της ίδιας και της 3μελούς οικογένειάς της από Αμερικανούς στρατιώτες, στη Μαχμουντίγια, το Μάρτη». Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν, ήδη, απαγγελθεί κατηγορίες σε έναν 21χρονο πρώην στρατιώτη, καθώς και σε 3 εν ενεργεία συναδέλφους του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ