Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Να σταματήσουμε τους φονιάδες

Δυναμικό μήνυμα στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων στην αμερικανική και ισραηλινή πρεσβεία χτες στην Αθήνα

Για άλλη μια φορά το σύμβολο του ιμπεριαλισμού, η αμερικανική πρεσβεία, βρέθηκε στο στόχαστρο του λαϊκού κινήματος
Για άλλη μια φορά το σύμβολο του ιμπεριαλισμού, η αμερικανική πρεσβεία, βρέθηκε στο στόχαστρο του λαϊκού κινήματος
Η έμπρακτη και ασυμβίβαστη αλληλεγγύη προς κάθε λαό που βάλλεται από τα ιμπεριαλιστικά πυρά, ως υπόθεση πρώτα και κύρια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, όλων των εργατών και εργατριών του κόσμου, αναδείχτηκε στη χτεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ προς τον παλαιστινιακό λαό, έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Στη διαδήλωση καλούσαν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και επίσης η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία, όπου και κατέληξε όλη η κινητοποίηση.

Οι παλαιστινιακές σημαίες κυμάτιζαν δίπλα στις σημαίες των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενώ οι εργαζόμενοι, με αισθητή την παρουσία της νεολαίας, δε σταμάτησαν στιγμή να φωνάζουν: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών - Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών»!

Τη χτεσινή συγκέντρωση «άνοιξαν» μέλη του συγκροτήματος της ΚΝΕ ερμηνεύοντας τραγούδια εμπνευσμένα από τους αγώνες των λαών. Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, Μοχάμεντ Ικνέμπι, ο οποίος τόνισε ότι οι επιχειρήσεις γενοκτονίας που διεξάγονται τις τελευταίες μέρες κατά του παλαιστινιακού λαού ξεπερνούν αυτή τη φορά σε θράσος κάθε ανθρώπινη φαντασία.

Ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, Θοδωρής Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αφού χαρακτήρισε ως συνένοχους την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, που είτε σιωπούν είτε «συνιστούν αυτοσυγκράτηση» στους Παλαιστίνιους και «βάζουν στο ίδιο τσουβάλι» την ισραηλινή τρομοκρατία και την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, τόνισε:

«Χωρίς την ενθάρρυνση των ΗΠΑ και τον εξοπλισμό του από αυτές, το Ισραήλ δε θα τολμούσε κάτι τέτοιο. Χωρίς την οικονομική και πολιτική στήριξη της ΕΕ, το Ισραήλ ούτε καν θα σκεφτόταν να προχωρήσει σε αυτό το έγκλημα. Επομένως, κύριος υπεύθυνος - ηθικός αυτουργός - είναι ο αμερικάνικος και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός, η πολιτική του και ο σχεδιασμός που έχει κάνει για την ευρύτερη περιοχή. Αυτά τα σχέδια χαλάει η ύπαρξη της Παλαιστίνης και η αντίσταση του λαού της».

Οι διαδηλωτές κρατώντας τα πανό τους, τις σημαίες τους, καθώς επίσης και αναμμένες δάδες πορεύτηκαν δυναμικά χωρίς να σταματήσουν στιγμή να φωνάζουν συνθήματα όπως «Καμία αυταπάτη ούτε συμβιβασμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο ιμπεριαλισμός». Καταλήγοντας στην ισραηλινή πρεσβεία έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ και έδωσαν υπόσχεση ο αγώνας να συνεχιστεί με κάθε μέσο για να σταματήσει το έγκλημα στην Παλαιστίνη.

Παρευρέθησαν: Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Σπύρος Χαλβατζής, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Γιώργος Μαυρίκος, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών Αγωνιστών περιόδου 1967-1974, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ