Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Προσφυγή στο εκλογοδικείο

ΜΕΞΙΚΟ.--

Νέα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος του λεγόμενου αριστερού συνασπισμού «Για το Καλό Ολων», Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που δείχνουν την παραποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων των πρόσφατων προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στο Μεξικό και φέρουν νικητή τον αντίπαλό του Φελίπε Καλντερόν. Παράλληλα, την περασμένη Κυριακή ο Ομπραδόρ ζήτησε την εκ νέου καταμέτρηση των πάνω από 40 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων και προσέφυγε και επίσημα στο Ομοσπονδιακό Εκλογοδικείο.

Ο υποψήφιος του συνασπισμού «Για το Καλό Ολων» έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα από βιντεοσκοπήσεις που δείχνουν να ξαναγεμίζονται οι κάλπες στην περιφέρεια Γουαναχουάτο και να προστίθενται επιπλέον ψηφοδέλτια στον υποψήφιο του «Κόμματος Εθνικής Δράσης» Φελίπε Καλντερόν σε εκλογικό τμήμα στο Κερετάρο. Οι δύο βιντεοσκοπήσεις αυτές δείχνουν την ανάγκη να ξαναμετρηθούν τα ψηφοδέλτια, υποστήριξε.

Το περασμένο Σάββατο, σε συγκέντρωση των οπαδών του στο κέντρο της πόλης του Μεξικού, τόνισε ότι πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα «μια σειρά ενέργειες δράσης» και ζήτησε από τους οπαδούς του να συνεχίσουν να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο εκλογικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, κάλεσε να ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη «εθνική πορεία για τη δημοκρατία» από τις 300 εκλογικές περιφέρειες της χώρας προς την πρωτεύουσα ώστε να πάρουν μέρος σε διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιούλη.

Το Ομοσπονδιακό Εκλογοδικείο έχει περιθώριο μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη να εκδώσει την απόφασή του και να επικυρώσει ή όχι την εγκυρότητα των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ