Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Είναι και δικός μας αγώνας»

Από τη χτεσινή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν χτες στη Θεσσαλονίκη η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι και νεολαία, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΕΔΥΕΘ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης η Ηλέκτρα Ραΐζη, εκ μέρους της ΕΔΥΕθ, απηύθυνε αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό χαιρετισμό καταδικάζοντας τη στάση των ΗΠΑ, ΕΕ, ελληνικής κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ. «Το φιλειρηνικό κίνημα, η ΕΔΥΕΘ - σημείωσε - καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της πόλης να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την εισβολή και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, μέχρι την τελική νίκη».

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, Ασσόκι Σέντκι, χαιρέτισε την έμπρακτη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και των λαών του κόσμου, ενώ καταδίκασε τη στάση των ΗΠΕ, ΕΕ, της διεθνούς κοινότητας και των αραβικών κρατών. «Το μήνυμα του παλαιστινιακού λαού και των παλαιστινιακών οργανώσεων είναι ξεκάθαρο: Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα, να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, να απελευθερωθούν οι υπό ισραηλινή κατοχή περιοχές, να γκρεμιστεί το τείχος της ντροπής, επιστροφή όλων των προσφύγων, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Επανάσταση ως τη νίκη!» τόνισε.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Τσαμπούκης σημείωσε πως «οι μάχες, που δίνει ο παλαιστινιακός λαός, είναι και δικές μας», προσθέτοντας ότι «απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που καταστρώνει το κεφάλαιο στα δύο μεγάλα κέντρα του, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, με τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, οι λαοί έχουμε τα δικά μας ισχυρά όπλα για να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Την αλληλεγγύη και την όξυνση της πάλης μας».

Ακολούθησε μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία. Μπροστά η σημαία της Παλαιστίνης και της Παλαιστινιακής Παροικίας και πίσω τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, της ΕΔΥΕΘ και πλήθος κόσμου. Με κυρίαρχα τα συνθήματα «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, κάτω η Νέα Τάξη κι οι Αμερικανοί», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή - η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» οι διαδηλωτές διέσχισαν την Εγνατία, την οδό Τσιμισκή, στάθηκαν για λίγα λεπτά έξω από το αμερικανικό προξενείο και στη συνέχεια έξω από το αγγλικό προξενείο, όπου ο Νίκος Ζώκας, εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ, κάλεσε τους φιλειρηνιστές σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

  • Την πλήρη υποστήριξή τους στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό εκφράζουν η Κοινότητα Πεύκων Νομού Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη (2024-07-12 00:00:00.0)
Καταδικάζουν το ιμπεριαλιστικό έγκλημα (2009-01-06 00:00:00.0)
Αμέριστη αλληλεγγύη (2008-01-26 00:00:00.0)
Συγκέντρωση καταδίκης και αλληλεγγύης (2004-05-22 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (2004-05-21 00:00:00.0)
Ενας είναι ο εχθρός... (2003-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ