Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρόκληση προς τους εκπαιδευτικούς

Εδώ και δυο χρόνια ανάμεσα στα αιτήματα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών μπαίνει και το αίτημα να παίρνουν το επίδομα των 103 ευρώ, το οποίο έχει δοθεί και σε άλλους εργαζόμενους του δημοσίου. Τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές αρνήσεις διαδέχτηκε, στις αρχές του καλοκαιριού, η «δέσμευση» από το υπουργείο Οικονομικών ότι το επίδομα θα δοθεί σε δόσεις. Ακολούθησαν διαρροές προς τα ΜΜΕ και σχετικές δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών, που άφηναν να εννοηθεί ότι οι δόσεις θα είναι τρεις.

Εν μέσω των πενθήμερων απεργιών των δασκάλων, η υπουργός Παιδείας δήλωσε με θράσος ότι: «Μέσα στα αιτήματα περιλαμβάνονται κάποια που είναι τελείως έξω από τη δημοσιονομική πολιτική. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κυβερνά περιστασιακά, με βάση διάφορα αιτήματα, από διάφορες πλευρές, τα οποία είναι υψηλών προσδοκιών»! Και στη συνέχεια, με την ίδια προκλητικότητα απέναντι στους απεργούς εργαζόμενους, αύξησε τις φημολογούμενες τρεις δόσεις του επιδόματος σε έξι! Αντί να δώσει κάτι δηλαδή, αφαίρεσε κιόλας!

Τώρα, μεθαύριο μπορεί να βγει και να μετατρέψει τις έξι δόσεις σε τρεις, για να πει ότι έκανε... παραχώρηση και δίνει κάτι παραπάνω. Ε, αν αυτό δεν είναι ωμή κοροϊδία και πρόκληση προς τους εκπαιδευτικούς, τότε τι είναι;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ