Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιμένει στην απειλή παραίτησης ο Β. Πολύδωρας

Παρατείνεται η κρίση που ξέσπασε στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή την απειλή παραίτησης από τον Βύρ. Πολύδωρα, στην περίπτωση που δε δοθεί το επίδομα επικινδυνότητας στα Σώματα Ασφαλείας.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα και να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την κρίση, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, καθώς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του, επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να ενισχύσει τη θέση του στο εσωκομματικό παιγνίδι εξουσίας ως εκφραστής της «λαϊκής Δεξιάς».

Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός απέφυγε να συναντήσει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, όπως ο ίδιος ζητούσε, και τον παρέπεμψε στον Γ. Αλογοσκούφη, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθεί προς το τέλος της βδομάδας. Το ζητούμενο είναι ένας «συμβιβασμός», που, από τη μια, δε θα είναι «ταπεινωτικός» για τον Βύρ. Πολύδωρα, ενώ και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εκπέμπει μήνυμα ανυποχώρητης στάσης απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Το μήνυμα αυτό έστειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της οικονομίας την οποία παρέλαβε και των διορθώσεων που ήδη γίνονται», δίνοντας, ταυτόχρονα, και το στίγμα της απάντησης στο «αίτημα» του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Ο Βύρ. Πολύδωρας έχει καταστήσει σαφές ότι «θα παρατηθεί εάν δε βρει κατανόηση». «Βεβαίως και νιώθω πικραμένος και εκτεθειμένος. Δεν είναι θέμα οικονομικό, είναι θέμα ηθικό», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «όταν λέω ότι θα παραιτηθώ, το εννοώ. Δεν αντέχω στις παραλλαγές του υποκριτικού λόγου». Σύμφωνα με τον υπουργό, το κόστος για την ικανοποίηση του αιτήματος επικινδυνότητας, το οποίο είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση στους αστυνομικούς, ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ. «Δεν πέφτει έξω ο προϋπολογισμός με τα 50.000.000 ευρώ που θα κοστίσει το επίδομα», επισήμανε ο υπουργός απορρίπτοντας τη λογική του υπουργείου Οικονομίας περί αντοχών της ελληνικής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ