Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνέδριο επιβεβαίωσης της αντιλαϊκής πολιτικής

Με την ανακοίνωση της απόφασής του για διεξαγωγή προγραμματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον ερχόμενο Μάρτη, ο Γ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να πάρει για ακόμη μια φορά «ψήφο εμπιστοσύνης» από τα στελέχη του κόμματός του, προκειμένου να ανακηρύξει σε πρωταρχικό και στρατηγικό πολιτικό στόχο του ΠΑΣΟΚ τη στήριξη και προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Ο Γ. Παπανδρέου, δημοσιοποιώντας την απόφασή του για την πραγματοποίηση συνεδρίου, με συνέντευξή του το προηγούμενο Σάββατο στα «ΝΕΑ», υπογράμμισε: «Προσβλέπουμε σε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους κοινωνικούς εταίρους, για να κάνουμε μια εθνική συμφωνία. Μια εθνική κοινωνική συμφωνία θα είναι εκείνη που θα μας επιτρέψει ως κυβέρνηση να κάνουμε και τομές»...

Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να μεταφράσει και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σαν επικύρωση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και των προτάσεών του για προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. «Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έδειξαν ότι υπάρχει μια ευρύτερη δημοκρατική πλειοψηφία στην Ελλάδα που ζητά σύγχρονες αλλαγές και θέλει να προχωρήσουμε μπροστά προοδευτικά, που θέλει μια δίκαιη κοινωνία αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που όμως σέβονται τον άνθρωπο, σέβονται τον πολίτη».

Με τους ψευδεπίγραφους τίτλους της «κοινωνικής συμφωνίας» και της «δίκαιης κοινωνίας», ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να ανακηρύξει τη «σοσιαλδημοκρατία» σε καλύτερο διαχειριστή του συστήματος που μπορεί να «συνδυάσει» τις αντιλαϊκές και αντεργατικές μεταρρυθμίσεις με την «κοινωνική συνοχή»... Σε μια περίοδο που οι «φήμες» για πρόωρες εκλογές πυκνώνουν, ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποιεί, από τη μια πλευρά συνθήματα για να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα, φροντίζοντας, όμως, παράλληλα να διεκδικεί το «χρίσμα» για την εξουσία από την ντόπια πλουτοκρατία, τονίζοντας με κάθε ευκαιρία ότι θα συνεχίσει με πιο έντονους ρυθμούς να στηρίζει την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γ. Παπανδρέου μέσα από τη συνέντευξή του προαναγγέλλει ότι το ΠΑΣΟΚ πάει σ' ένα προγραμματικό συνέδριο, προκειμένου όταν γίνει κυβέρνηση να είναι έτοιμο να «κάνει τομές στην Παιδεία» και «όπου αλλού απαιτούνται», τονίζοντας ότι αυτή η πολιτική παραμένει «πρώτη μας προτεραιότητα». Εξάλλου, μέσα στη βδομάδα, και ενόψει της κατάρτισης των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή που θα καταρτίσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το «Ασφαλιστικό», στο πλαίσιο των 10 αντιασφαλιστικών προτάσεων που έχει καταθέσει το Μάη ο Γ. Παπανδρέου.

Σ' αυτήν την πολιτική που θα επικυρώσει και μέσα από το συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου θέλει «συμμέτεχο» και το λαό, όπως είπε, ώστε την «επόμενη μέρα» να συμμετέχει στις αλλαγές... Μάλιστα ο ίδιος, όπως ανέφερε, θα επιδιώξει συνεργασίες και με την Αριστερά, αφού όπως δήλωσε θέλει «συμμαχίες» με «τέτοιες πολιτικές δυνάμεις, αλλά και με προσωπικότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά για το αύριο της χώρας».

Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για την πραγματοποίηση προγραμματικού συνεδρίου, έτυχε ευρείας αποδοχής από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επειδή ακριβώς εξυπηρετεί την τακτική του ΠΑΣΟΚ να αναδείξει ένα δήθεν «φιλολαϊκό» προφίλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ