Τρίτη 1 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ
Προβλήματα στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Αρτα αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρτας του ΚΚΕ με τη διοίκηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος ήταν ο Βασίλης Ζιώβας,γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ από την πλευρά της διοίκησης της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ Αρτας ήταν ο διευθυντής, Βασίλης Καρατσώλης.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • Οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ - στο Νομό Αρτας - ξεπερνούν τις 45.000, καθώς εξυπηρετούνται και ασφαλισμένοι από περιοχές των γύρω νομών (Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας).
  • Υπάρχουν ελλείψεις γιατρών, ορισμένες από τις οποίες πρέπει να καλυφθούν άμεσα (π. χ. παθολόγοι).
  • Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λειτουργίας του μικροβιολογικού και ακτινολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ και να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο ήδη υπάρχον κτίριο, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών - ασφαλισμένων του ΙΚΑ (π. χ. δεν υπάρχει ούτε καν ασανσέρ!!!).
  • Να λυθεί το πρόβλημα της μόνιμης και σε ιδιόκτητο κτίριο εγκατάστασης των υπηρεσιών και τέλος η κυβέρνηση να αποσύρει την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, με την οποία περικόπτει και περιορίζει στο απειροελάχιστο τον αριθμό των μικροβιολογικών και ακτινολογικών εξετάσεων.

Στους δύο μήνες εφαρμογής της συγκεκριμένης εγκυκλίου έχει αποδειχτεί ότι σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων για εξετάσεις.

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στην Αρτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ