Τρίτη 1 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ
Παρασκήνιο αποκλεισμού της "Πανεπιστημονικής"

Το όργιο συναλλαγής καταγγέλλει η παράταξη

Ενα αδίστακτο κεντροδεξιό σενάριο, που συνιστά τουλάχιστον πολιτική αγυρτεία, παίχτηκε το Σαββατοκύριακο κατά την πρώτη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Απώτερος σκοπός του σεναρίου αυτού ήταν ο αποκλεισμός της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών",της παράταξης που οι μηχανικοί ανέδειξαν σε 4η δύναμη κατά τις εκλογές της 30ής Μάρτη, από το πενταμελές προεδρείο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, στόχος που τελικά επιτεύχθηκε μετά από ένα όργιο μεθοδεύσεων και συναλλαγών.

Οι ίδιοι, πάντως, οι αυτουργοί των μεθοδεύσεων αυτών, βλέποντας ότι τα ίδια σενάρια αποκλεισμών και παρασκηνίου δεν "έβγαιναν" και για την εκλογή νέας Διοικούσας Επιτροπής και Προέδρου του ΤΕΕ, έφτασαν στο σημείο να διακόψουν τη συνεδρίαση, εκμεταλλευόμενοι τηλεφώνημα "αγνώστου" για βόμβα, που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν φάρσα...

Ετσι, η συνεδρίαση των 201 μελών της Αντιπροσωπείας για την εκλογή νέας Διοίκησης και προέδρου του ΤΕΕ θα επαναληφθεί το πιθανότερο στις 12 και 13 Ιούλη.

Η Ρούλα Ξαρχάκου,μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ και εκπρόσωπος της "Πανεπιστημονικής" έκανε χτες την εξής δήλωση:

"Η "κουτάλα" του ΤΕΕ, όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη, έχει "πολύ ψωμί". Ως εκ τούτου, τα όσα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας (όργιο παρασκηνίου, μεθοδεύσεων και συναλλαγών) δε μας εξέπληξαν. Αλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά.

Εμείς, ως "Πανεπιστημονική", που επιδιώκουμε σταθερά ένα ΤΕΕ πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη του τόπου προς όφελος του λαού και πραγματικά δίπλα στον εργαζόμενο μηχανικό, προτείναμε εξαρχής τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικών οργάνων, σεβόμενοι τη βούληση των συναδέλφων, έτσι όπως εκφράστηκε στις εκλογές.

Η πρεμούρα τους να εξασφαλίσουν κάποιους "συμμάχους" στις εκλογές για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων, έκαναν την ΠΑΣΚ και τη ΔΚΜ "να τα βρουν", για να μας αποκλείσουν από το πενταμελές προεδρείο της Αντιπροσωπείας, αν και είμαστε η 4η σε δύναμη παράταξη.

Κάπως έτσι και αφού δουλέψει το παρασκήνιο σε "άλλα επίπεδα" τελικά θα "εκλεγεί" και η διοίκηση του ΤΕΕ.

Εμείς παραμείναμε και θα παραμείνουμε παγερά αμέτοχοι σε αυτές τις παρακμιακές καταστάσεις. Θα συνεχίσουμε όπως πάντα να δίνουμε τη μάχη για ένα άλλο ΤΕΕ".

Τυχοδιωκτισμός

Το "παζάρι" για την ανάδειξη των οργάνων στο ΤΕΕ κατάγγειλαν, επίσης, με κοινή τους ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας οι παρατάξεις Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση και Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών, που επισημαίνουν τα εξής: "Το τελευταίο διάστημα ενόψει των εκλογών των οργάνων του ΤΕΕ γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ενός οργίου παρασκηνίου και συναλλαγών. Σήμερα, αυτή η διαδικασία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες συγκάλυψής της με διακηρύξεις ή αποφάσεις υπέρ της απλής αναλογικής, η αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, η υφαρπαγή πρόσθετων εδρών απ' αυτές που ορισμένοι δικαιούνται, έχουν ήδη μεθοδευτεί, διά της προσφιλούς μεθόδου της πλαστής διάσπασης των μεγάλων παρατάξεων και της τυχοδιωκτικής σύμπηξης νόθων συμμαχικών σχημάτων.

Ολη αυτή η απαράδεκτη διαδικασία, φανερή ή κρυφή, για την εκλογή της Διοικούσας και των προεδρείων του ΤΕΕ - τονίζεται στην ανακοίνωση - αποδεικνύει ότι το μόνο που δεν απασχολεί τους ηγετικούς κύκλους του ΤΕΕ είναι τα συμφέροντα και ο ρόλος των εργαζομένων μηχανικών. Σημασία έχει γι' αυτούς ο "διαμοιρασμός" μόνο των "ιματίων" του ΤΕΕ.

Η Πανεπιστημονική και η Συσπείρωση, μακριά από ιδιοτελείς συνταγές, καλούμε τους μηχανικούς και βέβαια τα μέλη της Αντιπροσωπείας, να αντισταθούν έμπρακτα σ' αυτές τις παρακμιακές καταστάσεις - καταλήγει η ανακοίνωση - που εξευτελίζουν το ΤΕΕ και τη δική τους συμμετοχή στις διαδικασίες του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ