Σάββατο 12 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητική επίθεση στην πρόνοια

Ελλείψεις προσωπικού, καθυστερήσεις στη μισθοδοσία και απειλές για κλείσιμο ιδρυμάτων, καταγγέλλουν η ΟΣΝΙΕ και η ΠΟΜΕΕΑ

Τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, περικοπές προγραμμάτων, καθυστερήσεις στη μισθοδοσία του προσωπικού, κλείσιμο τμημάτων, απειλές για κλείσιμο ολόκληρων ιδρυμάτων, καθώς και πιέσεις και εκφοβισμοί απέναντι στους εργαζομένους είναι η εικόνα που συνθέτει την κατάσταση που επικρατεί στα κοινωνικοπρονοιακά ιδρύματα της χώρας.

Τα παραπάνω επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής (ΠΟΜΕΕΑ). Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι τα ιδρύματα πρόνοιας δέχονται την επίθεση της πολιτικής της κυβέρνησης, που προσμετρά τις ανθρώπινες και κοινωνικές ανάγκες με λογιστικούς αριθμούς, όπως υπαγορεύει το "πρόγραμμα σύγκλισης". Αυτή η κατάσταση, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, δεν είναι τυχαία, καθώς η σημερινή κυβέρνηση θέλει να διώξει το "βάρος" της κοινωνικής πρόνοιας από πάνω της, δηλαδή από τους κρατικούς προϋπολογισμούς και να μεταφέρει αυτό το βάρος στους ίδιους τους χρήστες των υπηρεσιών και τις οικογένειές τους. Αμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικοπρονοιακών ιδρυμάτων ή να παραδοθεί η λειτουργία τους στη "φιλανθρωπία" και τελικά να οδηγηθούν στο κλείσιμο.

Μπροστά σ' αυτή την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού και στο χώρο της πρόνοιας, οι εργαζόμενοι τονίζουν την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μετώπου σωτηρίας και αξιοπρέπειας. Χρειάζεται πρώτα από όλα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαζί με τους συνδικαλιστικούς φορείς να αντιληφθούν το μέγεθος της επίθεσης που δέχονται από την κυβερνητική πολιτική. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα προάσπισης των ιδρυμάτων και γενικότερα της πρόνοιας, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, των χρηστών των υπηρεσιών και των οικογενειών τους.

Κόντρα στη λογική των "αριθμών" και των περικοπών, οι εργαζόμενοι και κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προχωρήσουν σε κοινό αγώνα και να συγκρουστούν με την αντιπρονοιακή κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ