Σάββατο 12 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ανυπεράσπιστη από τις πυρκαγιές

Νέα πυρκαγιά χτες. Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Αλλη μια πυρκαγιά σε δασική περιοχή εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα από άγνωστη αιτία. Η φωτιά ξέσπασε κοντά στην τουριστική περιοχή της Κοινότητας Συκής Βόλου, αλλά δεν απείλησε κατοικίες. Από το Δασαρχείο Βόλου επιστρατεύτηκαν για την κατάσβεσή της δύο αεροπλάνα, πέντε οχήματα της Δασικής Υπηρεσίας, δύο της Πυροσβεστικής και 15 δασοπυροσβέστες. Εως το βράδυ η φωτιά είχε κατακάψει περίπου 30 στρέμματα δάσους. Στο μεταξύ τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Καλλιθέας στην Ολυμπία, αφού αποτέφρωσε περίπου 12.000 στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων.

Το ΚΚΕ

Από μια σύμπτωση, την ώρα που ξεσπούσε η φωτιά στη Μαγνησία, το θέμα της ελλιπούς δασοπροστασίας στο Νομό Μαγνησίας έθιγαν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Βαγγέλης Μπούτας.Οπως σημειώνεται στην παρέμβαση των βουλευτών, είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τις τεράστιες εθνικές και οικολογικές καταστροφές που προκαλούν οι πυρκαγιές. Μάλιστα, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει τυλιχτεί στις φλόγες και κοντεύει να γίνει κρανίου τόπος από τις πυρκαγιές, η κυβέρνηση εκδηλώνει για μια ακόμη φορά την αδιαφορία της, αντιμετωπίζοντας τη δασοπροστασία με λιτότητα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Μαγνησία που έχει περιοχές δυσκολοδιάβατες και απρόσιτες, με λίγα πυροσβεστικά και χωρίς βάση πυροσβεστικών αεροπλάνων, μένει σχεδόν ανυπεράσπιστη. Παράλληλα, ο νομός δέχεται ακόμη ένα πλήγμα, τη μείωση των προσλήψεων του εποχιακού προσωπικού. Συγκεκριμένα, το 1996 ήταν 156 άτομα και φέτος μειώθηκαν στα 146, ενώ και οι αερομεταφερόμενοι από 30 που ήταν το 1996, φέτος μειώθηκαν σε 17.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα, τι μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε να καλυφθούν οι επίγειες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα και πότε θα εγκατασταθούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Αγχίαλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ