Σάββατο 12 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΑΣΑ
Παραίτηση Χριστοδουλάκη

Την παραίτησή του υπέβαλε χτες ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), Τάσος Χριστοδουλάκης,αφήνοντας βαρύτατες αλλά αόριστες αιχμές για προαποφασισμένη απομάκρυνσή του, για υπονόμευση του έργου του, αλλά και για αδιαφανείς και μη αξιοκρατικές διαδικασίες στην επιλογή διευθύνοντος συμβούλου στον Οργανισμό.

Σε επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών, ούτε λίγο - ούτε πολύ τούς κατηγορεί ότι είχαν προαποφασίσει την απομάκρυνσή του και ότι οι ίδιοι καθοδήγησαν στελέχη της ΠΑΣΚΕ στον ΟΑΣΑ να υπονομεύσουν το έργο του! Αόριστες αιχμές για αδιαφανείς και μη αξιοκρατικές διαδικασίες στην επιλογή διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΑΣΑ και τις άλλες ΔΕΚΟ, αφήνει, επίσης, ο Τ. Χριστοδουλάκης (σ.σ.: Ηταν υποψήφιος, αλλά δεν επελέγη), με την αναφορά: "Οι διαδικασίες αυτές δεν είναι δυνατόν παρά να έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Παράλληλα, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αγνοούν ή να παραποιούν τα νομοθετήματα".

Το μόνο που έγινε γνωστό από το υπουργείο Μεταφορών είναι ότι η παραίτηση Χριστοδουλάκη έγινε αποδεκτή και ότι η ηγεσία του υπουργείου έμεινε "έκπληκτη" από το "ύφος" της επιστολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ