Τρίτη 22 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ανάπτυξη των κερδών

Η κυβέρνηση και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να εξασφαλίσουν δουλιές και παχυλά κέρδη, σε διάφορους ιδιώτες επιχειρηματίες. Ετσι, κατά διαστήματα, εφευρίσκουν και εξαγγέλλουν όλο και κάποιο νέο πρόγραμμα εκτέλεσης έργων με γενναίες κρατικές επιχορηγήσεις. Ενα τέτοιο πρόγραμμα, που φροντίζει για την ενίσχυση των κερδών διαφόρων "ημετέρων" βιομηχάνων - και όχι μόνο - ανακοίνωσαν προχτές, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου και ο βιομήχανος - πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος - Ν. Ευθυμιάδης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ύψους 9 δισ. δραχμών - επιχορηγουμενο και από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων - προβλέπει την εκτέλεση διαφόρων έργων, που θα συμβάλουν υποτίθεται στην ανάπτυξη της υποδομής (δημιουργία ζωνών ελεύθερου εμπορίου, γεφυρών, λιμενικών εγκαταστάσεων, αποθηκευτικών και εκθεσιακών χώρων, ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων, κλπ.) στη Βόρεια Ελλάδα. Στηρίζοντας, λοιπόν, τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναθέσει την εκτέλεση των παραπάνω έργων στην Εταιρία Ανάπτυξης Ιδιωτικών Υποδομών Βόρειας Ελλάδας (ΕΑΙΥΒΕ), πρόεδρος της οποίας είναι ο Ν. Ευθυμιάδης.

Για την ιστορία, πάντως, αξίζει να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, ο Ν. Ευθυμιάδης είναι ένας από τους πολλούς "πράσινους" ή "πρασινίσαντες" βιομήχανους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ