Τρίτη 22 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εθνικιστική έξαρση και αντικομμουνισμός

Εμφυλιοπολεμικά συνθήματα στο 7ο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων Μεταναστών

Κραυγάζοντας αντικομμουνιστικά και εθνικιστικά συνθήματα της εμφυλιοπολεμικής περιόδου (για συμμορίτες και προδότες!), αντέδρασαν αρκετοί από τους αντιπροσώπους που συμμετείχαν στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων (κυρίως ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλίας), που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, όταν, στην έναρξη του συνεδρίου τους, κλήθηκαν να χαιρετίσουν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΝ... Τα κόμματα είχαν προσκληθεί επίσημα με πρόσκληση του υπουργού Μακεδονίας- Θράκης Φ. Πετσάλνικου, ο οποίος, μαζί με τους άλλους εκπροσώπους της κυβέρνησης, καταδίκασε τη συμπεριφορά αυτή, ενώ, τελικά, και οι πρόεδροι των Παμμακεδονικών Ενώσεων διαχώρισαν τη θέση τους, δηλώνοντας ότι δεν τους εκφράζουν τα όσα ακούστηκαν.

Την αντικομμουνιστική και εθνικιστική έκρηξη των αντιπροσώπων φαίνεται ότι ενίσχυσαν και οι σχετικές ομιλίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης (και των εθνικιστικών συλλαλητηρίων...) Ντ. Κοσμόπουλου, όπως και του προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Βαβούτσικου.

Πάντως, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου χαιρετίζοντας πρόβαλε τις θέσεις του Κόμματος και τόνισε, εκτός των άλλων, πως πρέπει να ανοιχτεί μέτωπο ενάντια στους κύριους υπεύθυνους για τα προβλήματα, τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Παράλληλα, κάλεσε τους αντιπροσώπους να ασχοληθούν πιο συστηματικά για την επίλυση των προβλημάτων τους, ιδίως των δεύτερης γενιάς μεταναστών, και να διεκδικήσουν την αντιμετώπισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ