Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πρωτοβουλία λαϊκής συσπείρωσης και αγώνα

Κείμενο προτάσεων και στόχων πάλης δίνει στη δημοσιότητα το ΚΚΕ, ενώ οι ΚΟ το υποδέχονται με την οργάνωση πανεξόρμησης του "Κυριακάτικου Ρ", που θα το φιλοξενεί ως ειδικό ένθετο

"Στόχοι πάλης" τιτλοφορείται το κείμενο θέσεων και προτάσεων, που πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα, τις επόμενες μέρες, η ΚΕ του ΚΚΕ και θα φιλοξενήσει σε ειδικό ένθετο ο "Κυριακάτικος Ριζοσπάστης". Πρόκειται για ένα κείμενο που το ΚΚΕ το απευθύνει στον ελληνικό λαό, την εργατική τάξη, την εργαζόμενη αγροτιά, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, σε όλους όσοι υποφέρουν από την εκμετάλλευση και την καταπίεση της ολιγαρχίας του τόπου και των πολυεθνικών. Σε όλους εκείνους που θέλουν να αντισταθούν στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ. Απευθύνεται, επίσης, στις οργανώσεις και το μαζικό κίνημα των εργαζομένων, για κοινή δράση με τους κομμουνιστές στους χώρους εργασίας και κατοικίας, στην πόλη και το χωριό.

Η πρωτοβουλία αυτή του ΚΚΕ, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία, καθώς συντελείται την ίδια στιγμή που ξεδιπλώνεται, με κάθε... μεγαλοπρέπεια, η δικομματική επιχείρηση αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης των εργαζομένων και του λαού, με αφορμή το πολιτικό πρόβλημα της αντικατάστασης του πρωθυπουργού. Καθώς έρχεται να συμβάλει στην ανάδειξη των πραγματικών και καυτών λαϊκών προβλημάτων και να τα φέρει - στο μέτρο των δυνάμεων του ΚΚΕ - στο κέντρο της προσοχής και της δημόσιας συζήτησης. Πολύ περισσότερο που οι εργαζόμενοι της πόλης και του χωριού, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι γυναίκες και οι διάφορες άλλες κοινωνικές κατηγορίες, όλοι όσοι σήμερα βαρυγκωμούν από τα οξυμένα προβλήματα και αγωνίζονται - με τον ένα ή άλλο τρόπο - για την επίλυσή τους, θα βρουν στις προτάσεις του ΚΚΕ και τα δικά τους δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις. Θα βρουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα και τα διλήμματα που σκοπίμως και συστηματικά διαχέουν καθημερινά οι εταίροι του δικομματισμού. Αποτελεί, ακόμη, η πρωτοβουλία του ΚΚΕ, μια σοβαρή συμβολή στο μαζικό λαϊκό κίνημα και την τόσο αναγκαία ενίσχυσή του, αφού όχι μόνο προβάλλει τα βασικά του αιτήματα πάλης, αλλά και αποκαλύπτει τη μεταξύ τους διασύνδεση και διαπλοκή, αναδείχνοντας την αναγκαιότητα της οικοδόμησης ενός αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού κοινωνικό - πολιτικού μετώπου για την ουσιαστική και αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

Ανταποκρινόμενες οι ΚΟ όλης της χώρας, σ' αυτή την πρωτοβουλία της ΚΕ, προετοιμάζουν ήδη πυρετωδώς μια πρώτη, μεγάλη επιχείρηση γνωριμίας των εργαζομένων μαζί της, με τη διοργάνωση πανεξόρμησης του αντίστοιχου ένθετου και του "Κυριακάτικου Ριζοσπάστη". Προσπάθεια που θα συνεχιστεί με κάθε πρόσφορο τρόπο, πρώτα και κύρια εντείνοντας το πολιτικό άνοιγμά τους στους εργαζόμενους, στους χώρους δουλιάς και κατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ