Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εικόνα κλινικής βελτίωσης

Σήμερα πιθανώς να συζητηθεί στο ιατρικό συμβούλιο η αφαίρεση υγρού απ' τους πνεύμονες του πρωθυπουργού

Διπλή εικόνα παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η κλινική εικόνα καθημερινά βελτιώνεται. Τους προβληματίζει, ωστόσο, το υγρό που επανασυσσωρεύτηκε στην περιοχή ανάμεσα στους πνεύμονες και στο θώρακα. Η προγραμματισμένη για χτες παρακέντηση αναβλήθηκε και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία που έδειξε ότι το υγρό είναι στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Παπανδρέου πάσχει από σύνδρομο μετωπιαίου λοβού, έναν τύπο εγκεφαλοπάθειας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός χτες δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε αριθμητικές ερωτήσεις που του έκανε ο φυσίατρος από τις ΗΠΑ Τζ. Μπακ. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός παρουσίασε χτες πυρετό (37,5 βαθμούς) και υποστηριζόταν για μεγάλα διαστήματα από αναπνευστήρα.

Τα ιατρικά δελτία

Το ιατρικό δελτίο που εξεδόθη χτες το μεσημέρι, αναφέρει ότι η αναπνευστική λειτουργία του πρωθυπουργού υποστηρίχτηκε από αναπνευστήρα μόνο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας.

Σύμφωνα με το βραδινό ιατρικό δελτίο, χτες το απόγευμα ο πρωθυπουργός ήταν απύρετος, ενώ η κατά τ' άλλα κατάσταση της υγείας του παραμένει αμετάβλητη. "Υπεβλήθη σε αιμοκάθαρση την οποία ανέχτηκε καλά - συνεχίζει. Η αναπνευστική του λειτουργία υποστηρίζεται περιοδικά από αναπνευστήρα. Συνεχίζεται το πρόγραμμα κινησιοθεραπείας και αναπνευστικής φυσικοθεραπείας".

Ο καρδιολόγος Θ. Λιβάνης που ανέγνωσε το ιατρικό δελτίο, διέψευσε τις πληροφορίες περί εγκεφαλοπάθειας. Οταν ρωτήθηκε για τις διαπιστώσεις των φυσίατρων από τις ΗΠΑ, απάντησε: "Μπορείτε να τους ρωτήσετε".

Οσον αφορά στην επανασυσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, ο Θ. Λιβάνης είπε ότι υγρό δεν επιβαρύνει την καρδιακή λειτουργία που παραμένει αμετάβλητη, παρά μόνο τη λειτουργία των πνευμόνων. Τέλος, για τον χαμηλό πυρετό που εμφάνισε την Τρίτη και χτες το πρωί ο πρωθυπουργός, ο Θ. Λιβάνης είπε πως οι γιατροί δε γνωρίζουν πού οφείλεται και ότι γι' αυτό θα γίνουν εξετάσεις που θα διαρκέσουν μία βδομάδα.

  • Με δήλωσή του ο γιατρός και γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Ηλ. Αποσκίτης, αναφέρει ότι "οι κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση και παραβάσεις δεν επιτρέπονται για οποιονδήποτε λόγο". Και καταλήγει: "Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να αρθούν στο ύψος της αποστολής τους".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ