Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Σε συνεργασία με τον πρόεδρο

"Το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για τις 20 - 21 Ιανουαρίου. Η ΚΕ θα συζητήσει και θα αποφασίσει ύστερα από εισήγηση που θα καταθέσει το ΕΓ σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Κινήματος που είναι πάντα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, με ό,τι αυτό συνταγματικά συνεπάγεται, και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες που θα δώσουν την πολιτική απάντηση και θα οδηγήσουν γρήγορα στην οριστική λύση του θέματος", είπε ο αναπληρών τον πρωθυπουργό Α. Τσοχατζόπουλος, χωρίς, πάντως, αν και ρωτήθηκε, να απαντήσει συγκεκριμένα πόσο γρήγορα θα δοθεί η όποια λύση. Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, λέγοντας ότι ήταν κίνηση που αποσκοπούσε σε μικροκομματικό όφελος. Απαντώντας, εξάλλου, στην κριτική της ΝΔ για ακυβερνησία της χώρας και κενό εξουσίας υποστήριξε ότι στο τελευταίο δίμηνο τα κυβερνητικά όργανα είχαν πλήρη λειτουργία και όλες οι αναγκαίες αποφάσεις και πρωτοβουλίες ελήφθησαν.

  • Ο υπουργός Υγείας Δ. Κρεμαστινός,εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Α. Παπανδρέου στις προσεχείς ημέρες "θα πράξει το καθήκον του" και "με τους συνεργάτες και το κόμμα του θα πάρει, όπως πάντα, τις σωστές αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της υγείας του και υπηρετώντας κατά κύριο λόγο το συμφέρον της χώρας και της δημοκρατικής παράταξης". Προηγουμένως ο υπουργός Υγείας είχε πει ότι η αντικατάσταση του Α. Παπανδρέου δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή του.
  • Διαφοροποιημένος από τους προηγούμενους ο υπουργός Εθνικής ΑμυναςΓ. Αρσένης απλώς εξέφρασε την ελπίδα ο Α. Παπανδρέου να είναι σε θέση να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει, προσθέτοντας ότι αν είναι σε τέτοια θέση τότε η συμβολή του θα είναι λυτρωτική για το ΠΑΣΟΚ. Ο Γερ. Αρσένης εξέφρασε την πλήρη συμφωνία του με την τελευταία απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου, σημειώνοντας ότι ταυτίζεται με την απαίτηση της κοινής γνώμης για εκλογή νέου πρωθυπουργού και τονίζοντας ότι μέσα στις προθεσμίες που έθεσε θα υπάρξει νέος πρωθυπουργός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ