Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερωτήματα για την έκρηξη στις Κεχριές

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την έκρηξη στο στρατόπεδο όπου βρήκαν το θάνατο δύο πολιτικοί υπάλληλοι

Το αίτημα των κατοίκων των Κεχριών Κορινθίας για απομάκρυνση του παρακείμενου στρατοπέδου όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού, φέρνει στη Βουλή με επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης.Το αίτημα αυτό, όπως τονίζει, ήρθε στην επικαιρότητα με πολύ δραματικό τρόπο εξαιτίας της έκρηξης που έγινε τη Δευτέρα 8 Γενάρη, όπου δύο πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Αμυνας έχασαν τη ζωή τους.

"Ερωτήματα, επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, προκαλεί η σπουδή στρατιωτικών πηγών να ισχυριστούν ότι απλώς εξερράγησαν τρία κιβώτια με κροτίδες εμπορίου, που είχαν κατασχεθεί από την Αστυνομία και είχαν παραδοθεί για καταστροφή. Το ωστικό κύμα της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλο που είναι μάλλον απίθανο να προέρχεται μόνο από πυροτεχνήματα. Αντίθετα το φως της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες ότι εξερράγησαν χειροβομβίδες και οβίδες".

Ο Δ. Κουμπούρης ερωτά τον υπουργό Αμυνας Γ. Αρσένη: "Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να απομακρυνθεί αυτό το στρατόπεδο, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται δίπλα στα σπίτια και με ποιο τρόπο θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας κατά τη φύλαξη και καταστροφή των πυρομαχικών για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ