Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δίκαια τα αιτήματα των μικρομεσαίων

Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σε συνάντηση που είχε χτες με την ηγεσία της ΕΣΕΕ δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος στα αιτήματα των εμπόρων και κάλεσε τη διοίκηση της ΕΣΕΕ να στηρίξει την πραγματική αύξηση των μισθών και συντάξεων

Τη διαβεβαίωση ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,έδωσε χτες η ΓΓ του Κόμματος, Αλ. Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Δ. Καψάλης, εξέθεσε εκτενώς τα οξυμένα προβλήματα των εμπόρων, την ένταση του άνισου ανταγωνισμού από τα υπερκαταστήματα, την έλλειψη ουσιαστικών κινήτρων για συνενώσεις και εκσυγχρονισμό, την άδικη φορολόγηση, τις υπέρογκες αυξήσεις των ενοικίων επαγγελματικής στέγης και την εφαρμογή της απελευθέρωσής της κ. ά. Μετέφερε, επίσης, την απογοήτευση του εμπορικού κόσμου από τη μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα αυτά τα οποία - αν και έχουν επανειλημμένα τεθεί επί τάπητος - δεν υπήρξαν λύσεις παρά μόνο υποσχέσεις και "θα".

Από την πλευρά του ΚΚΕ η Αλ. Παπαρήγα, κάλεσε τους εκπροσώπους των εμπόρων να στηρίξουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ενόψει της υπογραφής της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και πήρε τη διαβεβαίωση πως οι έμποροι είναι αυτοί που προσπαθούν να πείσουν το ΣΕΒ να δώσει αυξήσεις στους εργαζομένους.

Σχετικά με το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει και τα εξής:

"Το ΚΚΕ πιστεύει ότι οι ΜΜΕ μπορούν να παίξουν ένα θετικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου, στα πλαίσια βέβαια μιας γενικότερης αντιμονοπωλιακής πολιτικής. Εχει κατ' επανάληψη μέσα και έξω από τη Βουλή υποστηρίξει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα ενάντια στη δράση του πολυεθνικού κεφαλαίου και των πολυκαταστημάτων, την ανάγκη να θεσπιστούν συγκεκριμένα και ισχυρά κίνητρα για τη μαζική, σε εθελοντική βάση, συνεταιριστικοποίηση των ΜΜΕ, την ανάγκη να καταργηθεί το κάθε άλλο παρά αντικειμενικό σύστημα φορολόγησης με τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια και το 35%, ενώ τάσσεται υπέρ της προστασίας της επαγγελματικής στέγης κ.ά."Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δ. Καψάλης δήλωσε:

"Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν κατ' αρχάς ο κύκλος των επαφών που κλείνουμε με τους αρχηγούς των κομμάτων και βεβαίως το φλέγον θέμα είναι οι θέσεις που υπάρχουν σήμερα στην εμπορική τάξη με τη μεγάλη κρίση που διέρχεται και ιδιαίτερα η μικρομεσαία επιχείρηση. Ηρθαμε, λοιπόν, εδώ με τα αιτήματα ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα είπαμε στην κ. Παπαρήγα, για να μπορέσει και αυτή από την πλευρά της να κατανοήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Είναι φανερό ότι η ακολουθούμενη πολιτική, αν μη τι άλλο, οδηγεί προς δραματική συρρίκνωση των ΜΜΕ με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία της χώρας... Στο πλαίσια αυτά παρουσιάστηκε σημαντική σύγκλιση απόψεων με την αρχηγό του ΚΚΕ, η οποία φάνηκε καθ' όλα σύμφωνη με τα αιτήματά μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα μας στηρίξει στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ