Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Επίκειται νέα αναταραχή;

Την ανάκληση της άδειας της αλλοδαπής ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία "Municipal General Insurance LTD", ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εμπορίου

Την ανάκληση της άδειας της αλλοδαπής ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία "Municipal General Insurance LTD", υπέγραψε χτες ο υπουργός Εμπορίου Ν. Ακριτίδης,γιατί, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η επιχείρηση βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης μετά από αναστολή των εργασιών της, που επιβλήθηκε από την Εποπτική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται ότι "ανακαλείται ο διορισμός της εταιρίας "Ερρίκος Καρρέρ και Υιοί ΕΠΕ" ως νομίμου αντιπροσώπου της εν λόγω ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα" και διορίζεται νόμιμος αντιπρόσωπος εκκαθαριστής.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης εκκρεμεί για συζήτηση θέμα ανάκλησης άδειας και άλλης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρίας, που παρουσιάζει μεγάλα ανοίγματα στη διαχείριση των οικονομικών της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι σε αυτή, ενώ τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφοροι αριθμοί εταιριών που κινδυνεύουν να κλείσουν. Με σχετικές δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, Γ. Σκούρτης,κάλεσε τον υπουργό Εμπορίου να δώσει στη δημοσιότητα άμεσα τα ονόματα των φερέγγυων ασφαλιστικών εταιριών προκειμένου να μη δημιουργηθεί ανασφάλεια στους ιδιοκτήτες οχημάτων. Την ίδια στιγμή από τη μεριά της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τηρεί σιγήν ιχθύος.

  • Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ασφαλιζομένων Ελλάδας και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ζητούν από τον υπουργό Εμπορίου να εγκρίνει τη σύσταση "Διαρκούς Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού Ασφαλιστικών Διαφορών", στην οποία να συμμετέχουν στέλεχος της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εμπορίου, εκπρόσωπος της Ενωσης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και εκπρόσωπος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών. Στην ανακοίνωσή της η Ενωση Ασφαλιζομένων υπογραμμίζει ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες πολλές φορές εξαναγκάζουν με παρελκυστική πολιτική τους ασφαλισμένους οδηγούς να συμβιβάζονται με αποζημιώσεις που απέχουν κατά πολύ από το πραγματικό κόστος της ζημιάς που έχουν υποστεί. Επίσης, καταγγέλλει ότι η ασφαλιστική αγορά εξακολουθεί να λειτουργεί με αδιαφάνεια, στο βαθμό που η ελευθερία κατάρτισης εταιρικού τιμολογίου ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες της κάθε εταιρίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ