Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Προς νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις το Μάρτη

"Η κερδίζουμε τώρα μέσα από αγώνες μαζικούς, δυναμικούς ή παραδινόμαστε". Η θέση αυτή, διατυπώθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των βιοτεχνικών σωματείων Αθήνας, που συμμετείχαν στη χτεσινή πολύωρη σύσκεψη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Στη σύσκεψη, έγινε απολογισμός της κατάστασης των βιοτεχνών και καθορίστηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα στο 1996, με προοπτική έναρξης των κινητοποιήσεων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.Ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Μιχ. Διαμαντής,τόνισε πως το 1995 ήταν χρονιά οξυμένων προβλημάτων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας για τους εργαζόμενους και μιας σειράς κυβερνητικών μέτρων που προκάλεσαν τη βίαιη συρρίκνωση των ΜΜΕ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, ήταν να προστεθούν 300 δισ. δραχμές στα "φέσια" που πνίγουν την αγορά, το κλείσιμο επιχειρήσεων που κατά μέσο όρο έφτασαν πέρσι τις 18 την ημέρα, η δραματική πτώση του τζίρου που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει το 80% κλπ. Αυτά τα οξυμένα προβλήματα - τόνισε ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ - οδήγησαν στις ενωτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ΕΒΕ κατά τη διάρκεια του 1995, που χρόνια είχε να ζήσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Ομως, πρόσθεσε, η κυβέρνηση εκώφευσε και συνεχίζει να κωφεύει, εμμένοντας στην εφαρμογή της ίδιας πολιτικής και για το 1996.

Ο Μιχ. Διαμαντής και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΒΣΑ, υπογράμμισαν την ανάγκη δυνάμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και ανάπτυξης κοινωνικών συμμαχιών με τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα καθώς επίσης και την ανάγκη να στηριχθούν με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 1996 τα πραγματικά εισοδήματα των εργαζομένων, που αποτελούν πρωταρχική πηγή αναθέρμανσης του τζίρου των ΜΜΕ.

Τέλος στη χτεσινή σύσκεψη, διατυπώθηκε η ανάγκη επαφής και ενημέρωσης της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ με τη βάση, μέσα από τοπικές συγκεντρώσεις αλλά και κατά τη διάρκεια των επικείμενων γενικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 20 Φλεβάρη σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ