Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Να παραμείνει στο δημόσιο η SOFTEX

Υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της SOFTEX, τάσσεται το ΚΚΕ με σχετική Ερώτηση που κατατέθεσε στη Βουλή

Τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της "Αθηναϊκής Χαρτοποιίας" SOFTEX, που αποτελεί μια απ' τις κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα, επισήμανε για δεύτερη φορά χτες, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Βιομηχανίας Αν. Πεπονή και υπογράφεται απ' τον βουλευτή του Κόμματος Γ. Κατσαρό, το ΚΚΕ αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ήδη τις διαπραγματεύσεις για την επιστροφή της κερδοφόρας επιχείρησης SOFTEX στους πρώην ιδιοκτήτες της οικογένειας Κεφάλα, που τη φόρτωσαν με χρέη ύψους 17 δισ. δρχ. Η προοπτική αυτή, σημειώνεται, θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, που τα τελευταία 7 χρόνια είναι κερδοφόρα και εξάγει ετησίως 15 - 20 χιλ. τόνους χαρτί, καθώς και τη δουλιά των περίπου 2.450 εργαζομένων της επιχείρησης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε η SOFTEX να παραμείνει στον έλεγχο του δημοσίου και να αναπτυχθεί παραπέρα ενισχύοντάς την τουλάχιστον τόσο, όσο τις άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ