Πέμπτη 11 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν το νέο μπαράζ ανατιμήσεων

Ζητούν απαλλαγή από το βιβλίο απογραφής για μικρές επιχειρήσεις του κλάδου

Την έντονη διαμαρτυρία τους για το νέο μπαράζ ανατιμήσεων στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα καύσιμα και σε μια σειρά προϊόντα παραγωγής και πρώτες ύλες, εκφράζει με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών Νομού Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι οι ανατιμήσεις αυτές είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν έντονη αναστάτωση στους επαγγελματίες βιοτέχνες, καθώς θα έχει επιπτώσεις, όπως την επιδείνωση της ήδη δυσχερούς θέσης στην οποία βρίσκεται η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων του κλάδου επίπλου και θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την αγοραστική δυνατότητα του καταναλωτικού κοινού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ζητάει την απαλλαγή του κλάδου από την τήρηση του βιβλίου απογραφής για τις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Α' και Β' κατηγορίας και έχουν τζίρο μέχρι 80 εκατ. δρχ., δεδομένου ότι οι περισσότερες από αυτές - το 90% - ανήκουν σε αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, δεν έχουν αποθήκες, ούτε πρώτες ύλες, ούτε έτοιμα προϊόντα επίπλων, καθώς είναι επιχειρήσεις που κατασκευάζουν έπιπλα βάσει παραγγελιών.

Ηδη, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η απόφαση για τήρηση βιβλίων από τις επιχειρήσεις του κλάδου, έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες στη διεκπεραίωσή της, καθώς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών δε διαθέτει λογιστήριο, με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή οι επαγγελματίες να είναι εκτεθειμένοι στα ελεγκτικά φορολογικά όργανα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ