Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ
Νέες καταγγελίες και κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ενάντια στην τυχοδιωκτική ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει ελληνικό στρατό στη Βοσνία.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ιωνίας και η "Νεανική Δράση" διοργανώνουν την Τρίτη 23 Γενάρη πικετοφορία, που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την πλατεία Συμπριώτη.

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει την Τετάρτη 24 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου συναυλία ειρήνης.

Η Επιτροπή Ειρήνης Γκύζη,η "Νεανική Δράση" και το παράρτημα Εθνικής Αντίστασης διοργανώνουν την Πέμπτη 25 Γενάρη στις 5.30 μ.μ. πικετοφορία από την πλατεία Γκύζη.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αιγάλεω και η "Νεανική Δράση" διοργανώνουν την Πέμπτη 25 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. πικετοφορία ειρήνης που θα ξεκινήσει από την πλατεία Δαβάκη.

Πλήθος μαζικοί φορείς έχουν εκδώσει και συνεχίζουν να εκδίδουν ανακοινώσεις καταδίκης της αποστολής ελληνικού στρατού στη Βοσνία.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Εβρου,αφού σημειώνει ότι η αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Βοσνία θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη στα Βαλκάνια, τονίζει: "Ενώνουμε τη φωνή μας με το φιλειρηνικό κίνημα, που με κατηγορηματικό τρόπο εκφράζει την αντίθεσή του στην όλο και πιο έντονη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια".

Η Επιτροπή Ειρήνης Ταύρου και η "Νεανική Δράση" ξεκίνησαν πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών σε κείμενο καταγγελίας - διαμαρτυρίας σχετικά με την αποστολή ελληνικού στρατού στη Βοσνία. "Η ειρήνη, τονίζεται, δεν επιβάλλεται με τα όπλα, αλλά μόνο με τη συνεργασία και το διάλογο των λαών".

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου - Κολωνού σημειώνει ότι "η απόφαση εντάσσεται στην εξυπηρέτηση ξένων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων" και ζητά την επιστροφή του ελληνικού τμήματος από τη Βοσνία.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού διαμαρτύρεται για την ενέργεια της κυβέρνησης και ζητά την ανάκληση της σχετικής απόφασης.

Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου τονίζει: "Σταματήστε επιτέλους. Αλλάξτε ρότα. Οχι άλλες Μικρές Ασίες, Ουκρανίες, Κορέες. Φέρτε πίσω τα παιδιά μας. Οχι φέρετρα".

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν ακόμα το Σωματείο Οικοδόμων Ηγουμενίτσας,τα Σωματεία Λαμαρινάδων Θεσσαλονίκης και Βαφέων και Καθαριστριών Θεσσαλονίκης,η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας,το Εργατικό Κέντρο Αρτας,η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ