Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι πρωτεργάτες της πολιτικής συναίνεσης

Ενα από τα ασφαλή κριτήρια για το τι μπορεί να περιμένει ο λαός από το νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό, είναι η τουλάχιστον θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Μ. Εβερτ κατέστησε σαφές ότι θα προχωρήσει χέρι χέρι με τον Κ. Σημίτη, προφανώς για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν από κοινού, συναινετικά και με "μεγαλύτερο ενθουσιασμό" την κοινή "εκσυγχρονιστική" αντιλαϊκή πολιτική τους.

"Η εκλογή αυτή, δήλωσε ο Μ. Εβερτ, καθιστά τις δικές μου ευθύνες ακόμα μεγαλύτερες για να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα σφάλματα της τελευταίας διετίας" (! )

Ελπίζει μάλιστα ο Μ. Εβερτ ότι το ΠΑΣΟΚ υπό τον Κ. Σημίτη "θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του".

Κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι οι δύο πολιτικοί ηγέτες οι οποίοι συμπίπτουν όχι μόνο στην πολιτική γραμμή αλλά και στις μεθόδους επιβολής της και στον τρόπο άσκησης της εξουσίας, θα έχουν αγαστή συνεργασία. Το μέτωπο της πολιτικής συναίνεσης για την επιβολή των νεοσυντηρητικών επιλογών του Μάαστριχτ, ενισχύεται.

Από αυτήν την εξέλιξη όμως, δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν οι εργαζόμενοι. Αντίθετα, πρέπει να αντιπαραθέσουν τη δική τους ενότητα και μαζική πάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ