Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Νευρικότητα και αισιοδοξία

Κλίμα "νευρικότητας", αλλά και υπεραισιοδοξίας - για ευνόητους λόγους - επικρατούσε χτες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ειδικότερα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Ενόψει των ενδεχόμενων εξελίξεων στη σύνθεση των οικονομικών υπουργείων, χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου,Αλ. Παπαδόπουλου,Δ. Γεωργακόπουλου,Ι. Ανθόπουλου,Γ. Ανωμερίτη,καθώς και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Μ. Παπαϊωάννου.Σε δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση:

  • Ο Ι. Ανθόπουλος μίλησε για συνέχιση της πολιτικής "σταθεροποίησης" της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με προσπάθειες ανάπτυξης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει διάχυτη η εντύπωση πως τα οικονομικά υπουργεία θα μείνουν ανέγγιχτα.
  • Ο Μ. Παπαϊωάννου χαρακτήρισε τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό "ικανότατο για να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες ανάγκες", προσθέτοντας ότι "η επιλογή Σημίτη αποτελεί ό,τι καλύτερο για την οικονομική πολιτική" και εκτίμησε πως "όλα θα πάνε καλά", εφόσον υπάρχει απόφαση να στηριχτεί από την κυβέρνηση η συγκεκριμένη επιλογή.
  • Ο υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος και Δ. Γεωργακόπουλος αντίστοιχα εμφανίστηκαν υπεραισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας από δω και στο εξής, κάνοντας λόγο για "θετικό κλίμα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ