Σάββατο 20 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Απόλυτα εξηγήσιμα συγχαρητήρια

"Πλάτη", κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων, βάζει ο Πρωτόπαππας

Ενδεικτικές, για τις "εκσυγχρονιστικές" αντιλήψεις αυτών που τις έκαναν, ήταν οι "επινίκιες" εκδηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ - και όχι μόνο - μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού Κ. Σημίτη,για το πρόσωπο του οποίου εκφράστηκε και η ικανοποίηση των βιομηχάνων, μέσω του προέδρου του ΣΕΒ Ι. Στράτου.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτής της ικανοποίησης, αλλά και το αποτέλεσμα της προχτεσινής διαδικασίας, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος επισημαίνει σε δήλωσή του: "Τα συγχαρητήρια του προέδρου του ΣΕΒ για την εκλογή του κ. Σημίτη είναι για τους εργαζόμενους απόλυτα εξηγήσιμα, αφού είναι έμπρακτα γνωστό ότι Σημίτης σημαίνει λιτότητα. Λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι, βέβαια, γνωρίζουν ότι όποιος και να εκλεγόταν πρωθυπουργός, τη νύφη θα την πληρώσουν οι μισθωτοί, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, αφού πηγή των δεινών είναι η αντιλαϊκή πολιτική, που στηρίζουν οι πολιτικές δυνάμεις του Μάαστριχτ. Σ' αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται η αντίσταση και ο συντονισμένος αγώνας των εργατοϋπαλλήλων, με πρώτη προτεραιότητα τη διεκδίκηση ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων".

Ο βαστάζος...

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πρωτόπαππας,ο οποίος ανήκει στο στενό περιβάλλον νέου πρωθυπουργού, επανήλθε χτες με νέα του δήλωση, όπου αναφέρει ότι η κυβέρνηση οφείλει να εντείνει τους ρυθμούς δουλιάς της, ώστε να επιτευχθεί μια "βαθεία μεταρρύθμιση", την οποία οι εργαζόμενοι "προσδοκούν και απαιτούν". Για του λόγου το αληθές, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζητά την προώθηση σειράς νομοσχεδίων, όπως αυτό για την... ανεργία, που αποτελεί πιστή αντιγραφή των εντολών της "Λευκής Βίβλου" για την απασχόληση και εισάγει στην αθλιότητα της ανεργίας και την αθλιότητα των "κουπονιών εργασίας".

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεσμεύεται ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα συμβάλει στην επιτυχία κάθε προσπάθειας που εξυπηρετεί αυτές τις κατευθύνσεις! Ετσι, αφού δηλώνει ότι θα υποστηρίξει την πολιτική του Κ. Σημίτη,καλεί την κυβέρνηση να την... εφαρμόσει, αλλιώς τα συνδικάτα δε θα είναι "δεδομένα"..!

  • Ανάλογη δήλωση έγινε και από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Χ. Πολυζωγόπουλο,ο οποίος καταγράφει όσα περιμένει από τη νέα κυβέρνηση και πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν κάνει "ένα βήμα μπροστά". αν γίνουν πράξη...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτη η πρόταση για τη Σύμβαση (2006-06-01 00:00:00.0)
Στόχος η ψήφος του λαού για λιτότητα μέχρι το 2000! (1996-08-25 00:00:00.0)
Πολλά λόγια και... φτώχεια (1996-02-29 00:00:00.0)
Δεν υπογράφονται συμβάσεις με συσκέψεις (1996-01-28 00:00:00.0)
"Αναπτυξιακή λιτότητα"! (1996-01-23 00:00:00.0)
"Προστασία"... (1995-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ