Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς καταπολεμούν τον πληθωρισμό

Την κλασική νεοφιλελεύθερη συνταγή ακολουθούν οι "εγκέφαλοι" του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, ώστε μετά να καυχώνται στους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, ΕΕ) για τις επιτυχίες τους. Ιδού τι μηχανεύτηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η γνωστή επιτροπή Σπράου - που έχει συσταθεί με τις ευλογίες του Κ. Σημίτη - για την περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού: Πρώτον, να επανεξεταστεί η σκοπιμότητα χορήγησης του - άθλιου - διορθωτικού ποσού με στόχο την κατάργησή του! Δεύτερον, να συγκρατηθούν οι ονομαστικές αποδοχές - πόσο ακόμα; - και τρίτον, να μειωθούν σε ένα ποσοστό κάποιοι έμμεσοι φόροι που αυξάνουν τον πληθωρισμό.

Με άλλα λόγια, ο πληθωρισμός θα μειωθεί, άλλη μια φορά, με το στύψιμο μέχρι τέλους των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Κατά τα λοιπά, οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ανερυθρίαστα ότι η μείωση του πληθωρισμού - την οποία πάντα πληρώνουν οι εργαζόμενοι - ωφελεί συνολικά τους εργαζόμενους. Οι μόνοι που ωφελούνται - ενώ δε "συνεισφέρουν" καθόλου, αντίθετα - είναι η οικονομική ολιγαρχία και το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ