Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Πολύμορφες εκδηλώσεις διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια του 19ου Δεκαημέρου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ:

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας ξεκινάει από σήμερα Παρασκευή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, που περιλαμβάνει επαφές με φορείς του νομού, επισκέψεις σε σχολεία κλπ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ. εκδήλωση στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου με θέμα "Το αίτημα της ειρηνικής συνύπαρξης στην ποίηση για παιδιά και εφήβους" και ομιλητή τον Θ. Καραγιάννη, κριτικό βιβλίου. Θα συμμετέχουν μέλη της ορχήστρας των μαθητών του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Ηλιούπολης.
  • Το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης διοργανώνει αύριο Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γαρδένιας εκδήλωση με θέμα "Βαλκάνια και νέα τάξη πραγμάτων". Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παράσταση Καραγκιόζη με τον Μάνθο Αθηναίο, παιδική ζωγραφική για την ειρήνη και έκθεση αφίσας και φωτογραφίας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού διοργανώνει αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού, εκδήλωση για το ρόλο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Κύπρο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παράσταση Καραγκιόζη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει αύριο Σάββατο στις 6 μ.μ. υπαίθρια παιδική ζωγραφική με θέμα την Ειρήνη στον πεζόδρομο μπροστά από το Αχίλλειο. Θα ακολουθήσει στις 8.30 μ.μ. παράσταση Καραγκιόζη και στις 10 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο θα δοθεί συναυλία με σύγχρονη μουσική από τη "Νεανική Δράση".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης διοργανώνει την Κυριακή 11 Μάη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Επαγγελματοβιοτεχνών Νέας Σμύρνης (Ικονίου 26 και Καλλιπόλεως) παιδική γιορτή. Η γιορτή θα είναι αφιερωμένη στην ειρήνη και θα περιλαμβάνει απαγγελίες, μουσική, παιχνίδια και πολιτιστικό πρόγραμμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Ν. Ηρακλείου και Ν. Ιωνίας Αττικής, καθώς και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και οι Σύλλογοι Γυναικών συνδιοργανώνουν την Κυριακή 11 Μάη στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση στην πλατεία του Ηλεκτρικού στο Ν. Ηράκλειο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα του μουσικού συγκροτήματος της Ν. Ιωνίας με τον Στ. Ψαραδάκο.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης θα προβάλει την Κυριακή 11 Μάη στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Μαρίνου Αντύπα 86) την αντιπολεμική ταινία "Η Μοίρα ενός ανθρώπου" του Σεργκέι Μπονταρτσούκ. Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετέχουν η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, η Ζ ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και η τοπική Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει την Κυριακή 11 Μάη,στο χώρο μπροστά από το καφενείο "Κωστήκα", εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. με ομιλία του Γρηγόρη Λαμπράκη, γιου του πρωτοπόρου μαραθωνοδρόμου της ειρήνης, στις 9.30 μ.μ. θα δοθεί συναυλία από τη μαθητική χορωδία του Γυμνασίου Αγ. Μονής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου καθηγητή μουσικής Γιάννη Μαρινάκη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Μάη στις 12 το μεσημέρι στο Ενιαίο Πολυκλαδικού Λυκείου, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Τα μηνύματα της ειρήνης στη σχολική εκπαίδευση". Θα ακολουθήσει μουσική και τραγούδια με την ορχήστρα του σχολείου.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ταύρου διοργανώνει την Τρίτη 13 Μάη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ατταλείας εκδήλωση με παράσταση Καραγκιόζη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μάη στις 7.30 μ.μ. στο Τέρμα Βεϊκου (Βεϊκου και Σκύρου), εκδήλωση με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Πετραλώνων διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μάη στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγ. Αικατερίνης Κάτω Πετραλώνων, εκδήλωση με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αμαρουσίου διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μάη στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία της (Μιλτιάδου 4) εκδήλωση με θέμα "Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αλβανία και ο ρόλος του φιλειρηνικού κινήματος".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μάη,στις 9 μ.μ. στο Ωδείο της πόλης, παραδοσιακή βραδιά με προσκεκλημένους τους Στέλιο Μπικάκη και Νίκο Μανιά.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου διοργανώνει την Πέμπτη 15 Μάη στις 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Ιωνίας 96, Ανω Καλαμάκι), εκδήλωση με θέμα "Βαλκάνια - Κύπρος - Αιγαίο". Θα ακολουθήσει προβολή αντιπολεμικής ταινίας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 15 Μάη στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Πλυτά.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει την Πέμπτη 15 Μάη στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση και κατάθεση στεφανιού στο άγαλμα του Γρ. Λαμπράκη (Λ. Βουλιαγμένης, Β είσοδος Ηλιούπολης). Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί θα γίνουν χαιρετισμοί και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου διοργανώνει την Πέμπτη 15 Μάη στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στο δημαρχείο και πορεία στο κέντρο της πόλης. Συνδιοργανωτές είναι ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Οικοδόμων, η εφημερίδα "Κρητική Επιθεώρηση", η ΠΕΑΕΑ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πολυκλαδικού και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας πραγματοποιεί την Παρασκευή 16 Μάη πανεξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους και τα καταστήματα της πόλης. Στις 8 μ. μ. το βράδυ της ίδιας μέρας στην κεντρική πλατεία της Καβάλας διοργανώνει βραδιά ειρήνης, παράδοσης και πολιτισμού, όπου θα πάρουν μέρος τα συγκροτήματα του "Εργαστηρίου Λαϊκής Παράδοσης" Καβάλας με την επταμελή ορχήστρα "Ελλήσποντος".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης ανεβάζει το Σάββατο 17 Μάη στις 9 μ.μ. στο θέατρο Αλσους, την παράσταση "Κόκκινα ολόφρεσκα παντζάρια" της Χρυσάνθης Συροπούλου - Λάμπρου από το Α τμήμα θεάτρου του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Ηλιούπολης.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει την Κυριακή 18 Μάη πορεία ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την κοινότητα Πηγής και θα καταλήξει στις 9 μ.μ. στην Πλατεία Τρικάλων, όπου θα λάβουν χώρα λαϊκό πανηγύρι με δημοτικά τραγούδια.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει την Κυριακή 18 Μάη αγώνα ανωμάλου δρόμου για τη νεολαία μήκους 3.000 στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 9.30 π.μ. από την Πλατεία Καπνεργάτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ