Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσδοκούν εκτόνωση και προγραμματίζουν περιοδείες

Κάτω από το βάρος των πρόσφατων αποκαλύψεων για το ρόλο της παράταξης στη δεκαετία του 1960, όπως αυτός δημοσιοποιήθηκε από τα "Αρχεία Καραμανλή", συνεδριάζει τη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα πολιτικά θέματα ("κοινωνικός διάλογος", ελληνοτουρκικά κ.ά.), ενώ ξεχωριστή συζήτηση θα γίνει για τα οικονομικά του κόμματος, καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το έλλειμμα είναι της τάξης των 6 δισ. δρχ. Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα, ο Κ. Καραμανλής θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση οικονομικής εξόρμησης, με στόχο τη συγκέντρωση 1 δισ. δρχ. Ο Κ. Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις να συνεχίσει τις περιοδείες του στην επαρχία, προκειμένου να αντιστρέψει την εικόνα που δείχνει σήμερα το κόμμα, ενώ δεν αποκλείεται προς το τέλος του μήνα να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Στο μεταξύ, και χτες συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις από τη δημοσιοποίηση των "Αρχείων Καραμανλή". Ο στενός συνεργάτης του ιδρυτή της ΝΔ, ευρωβουλευτής Π. Λαμπρίας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "9,84" δήλωσε ότι "ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος του αρχείου Καραμανλή αποπροσανατολίζει από τα τρέχοντα σοβαρά θέματα". Μάλιστα, κατέκρινε αυτούς που επέλεξαν τώρα να δημοσιοποιήσουν το αρχείο, λέγοντας ότι "δε γνώριζαν αυτοί που τα εξέδωσαν ότι θα υπάρξει τέτοια αντίδραση και τέτοιες παρενέργειες;".

Δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής στάσης, ο Θ. Τσουκάτος δήλωσε χτες ότι η ΝΔ απέδειξε πως παραμένει "κόμμα σταθερά προσανατολισμένο στο παρελθόν", εκφράζοντας έτσι την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις πρόσφατες εξελίξεις στη ΝΔ, καθώς δίνει την ευκαιρία στον Κ. Σημίτη να εμφανίζεται ως ο μόνος "ικανός να κυβερνάει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ