Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να είναι προσεκτικότερος

Το να βάζει ο Κ. Σημίτης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει πως όταν ο πρωθυπουργός ή οι υπουργοί βρίσκονται στο εξωτερικό, θέλουν "να νιώθουν ότι έχουν ομόφωνα τη συμπαράταξη όλων των πολιτικών δυνάμεων", παραπάει... Τόσο που θα μπορούσε κάποιος να ερμηνεύσει αυτά τα λόγια σαν κυβερνητική επιχείρηση επιβολής του "νόμου της σιωπής", μέσω της χρησιμοποίησης της κατηγορίας περί "εθνικών υπονομευτών" ως "δαμόκλειας σπάθης", εναντίον των υπολοίπων κομμάτων.

Ας προσέχει, λοιπόν, ο κ. Ρέππας όταν λέει ό,τι λέει, ώστε να μην αφήνει περιθώρια ερμηνειών ή παρερμηνειών σε τέτοια θέματα. Γιατί τα κόμματα, είτε ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκονται στο εξωτερικό, είτε όχι, έχουν δικαίωμα και καθήκον να διατυπώνουν τις διαφωνίες τους, όταν διαφωνούν.

Οσο, βέβαια, για το τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα στις υποδείξεις της κυβέρνησης είναι δική τους δουλιά. Σε ό,τι αφορά πάντως το ΚΚΕ, ας το καταλάβουν καλά στο Μαξίμου. Οχι μόνο θα αποκαλύπτει και θα καταγγέλλει, κάθε ώρα και κάθε στιγμή, την πολιτική της υποτέλειας, αλλά και θα την πολεμά. Αν αυτό "πλήττει συναισθηματικά" τον πρωθυπουργό και θέλει να "νιώσει" καλύτερα, ας αλλάξει την πολιτική του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ