Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Η μεγάλη ώρα των ευρωπαϊκών λαών

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος των Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή επέτειο, αναφέρει: "Τιμούμε τη σημερινή επέτειο. Η 9η Μάη 1945 υπήρξε η μεγάλη ώρα των ευρωπαϊκών λαών, καθώς ο ναζισμός, μέσα στη φωλιά του, στο Βερολίνο, κατέθετε τα λάβαρα και τις σημαίες του στα πόδια των μαχητών της μεγάλης εκείνης εποποιίας και έτσι, όπως πίστευαν οι λαοί, θα αποτελούσε παρελθόν η πιο σκοτεινή περίοδος που γνώρισε η Ευρώπη στους τελευταίους αιώνες.

Σαν σήμερα, το 1945, ο βάρβαρος φασισμός και ο κτηνώδης ναζισμός υπέκυπταν εμπρός στη δύναμη, στις θυσίες, στη θέληση και τις ελπίδες των λαών για ειρήνη, δημοκρατία και ένα καλύτερο μέλλον.

Και αποτελεί ύβρη για τα εκατομμύρια των νεκρών, των μαχητών και όσων γνώρισαν την τότε νέα τάξη πραγμάτων του ναζισμού, η απόπειρα της ΚΟΜΙΣΙΟΝ των Βρυξελλών να σβήσει από τις μνήμες και την ιστορία τη μεγάλη αυτή επέτειο του Β Παγκοσμίου Πολέμου, μεταβαπτίζοντάς τη σε "Μέρα της Ευρώπης", δηλαδή επέτειο για να υμνολογούνται το Μάαστριχτ, η "Λευκή Βίβλος" που πήρε τη θέση της φαιάς Βίβλου και η σημερινή νέα τάξη του αδηφάγου καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

Οι λαοί, όμως, δεν ξεχνούν. Τα οράματα που ενέπνεαν τους τότε επικούς αγώνες θα γίνουν πραγματικότητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ