Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λογαριάζουν χωρίς τους αγρότες!

"Τα εκλογικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη μεγάλη εμβέλεια των θέσεων και της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στον αγροτικό χώρο", αποφαίνεται, επίσημα, το... Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, με χτεσινή ανακοίνωσή του και, σαν απόδειξη προβάλλει τα ποσοστά των αντιπροσώπων στις τριτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις και, πρώτα απ' όλες, στην ΠΑΣΕΓΕΣ. 53% ΠΑΣΟΚ, 43% ΝΔ και... 3% το ΚΚΕ! Ετσι το προβάλλει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αδιαφορώντας αν γελοιοποιούνται, παρουσιάζοντας πλαστογραφημένη τη δύναμη των συνεταιριστικών παρατάξεων. Γιατί, βεβαίως, γνωρίζουν, συγκεκριμένα, πως η εκλογική δύναμη που πήραν οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, όπου και μόνον εκφράζεται η ψήφος όσων αγροτών συμμετέχουν στις εκλογέςδεν ξεπερνά το 35 - 40%, για τις παρατάξεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Οπως γνωρίζουν, επίσης συγκεκριμένα, οι επικοινωνιολόγοι του ΠΑΣΟΚ, ότι η πραγματική δύναμη της ΛΑΕ (ΚΚΕ) - όπως εκφράστηκε με την ψήφο των αγροτών στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς - ξεπερνά κατά πολύ το 10 - 15% και, σε αρκετές περιπτώσεις εκφράστηκε μέχρι και 25% και πάνω ακόμη.

***

Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, περιορίζεται να αναφέρει τα ποσοστά στις τριτοβάθμιες οργανώσεις, αν και γνωρίζει ότι καμιά σχέση με τους πραγματικούς συσχετισμούς που προκύπτουν από την ψήφο των αγροτών δεν έχουν αυτά. Συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές, τα πραγματικά στοιχεία, δείχνουν ότι υπάρχει σημαντική πτώση σε ψήφους και ποσοστά της δύναμης της παράταξης ΠΑΣΟΚ στις συνεταιριστικές εκλογές - ιδιαίτερα εκεί που αναπτύχθηκαν αγροτικοί αγώνες όπως στη Θεσσαλία κλπ. Υπάρχει μικρή αύξηση της παράταξης της ΝΔ και σημαντική, σχετικά, αύξηση της παράταξης της Λαϊκής Ενότητας (ΚΚΕ),ιδιαίτερα στις περιοχές όπου αναπτύχθηκαν αγώνες και όπου, ταυτόχρονα, μειώνεται σημαντικά η δύναμη ΠΑΣΟΚ αλλά και ΝΔ.

***

Αυτήν την πραγματικότητα προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση. Παρουσιάζει ψεύτικους συσχετισμούς, δημοσιεύοντας τα ποσοστά των αντιπροσώπων που παρουσιάζονται φουσκωμένα με την κλοπή που γίνεται σε βάρος της τρίτης δύναμης, της ΛΑΕ, μέσω του ληστρικού εκλογικού συστήματος που επέβαλαν. Κι αυτό για να μπορούν, στη βάση των πλαστογραφημένων ποσοστών που προβάλλουν, να ισχυρίζονται πως, τάχα, εγκρίνεται η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που καταδικάστηκε πανηγυρικά με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών και, βεβαίως, ότι τάχα η επιρροή του ΚΚΕ είναι περιθωριακή για να μειώσουν τη σημασία των αγώνων! Μια ακόμα φορά, όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τους αγρότες...

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ