Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Νεανική αντεπίθεση

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στα πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στα σχολεία και τις γειτονιές

Στο ρυθμό του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ έχουν μπει οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και τις γειτονιές, με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Οι νέοι κομμουνιστές, πρόσωπο με πρόσωπο με τη νεολαία, συζητούν για τη συντηρητική επέλαση ενάντια στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα των νέων, για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, για τον εντεινόμενο αυταρχισμό, για τη μάστιγα των ναρκωτικών, συζητούν για τους στόχους της νεανικής αντεπίθεσης.

Σήμερα, αρχίζει διήμερο εκδηλώσεων στο ΤΕΙ Αθήνας, αφιερωμένο στην παιδεία. Στις 5 μ.μ., σήμερα, θα γίνει συζήτηση με τον Αντ. Ντρέκο,πρόεδρο της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ και θ' ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα. Αύριο, στις 5 μ.μ., θα μιλήσει ο Θ. Γκιώνης,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και αμέσως μετά θ' ακολουθήσει γλέντι.

Επίσης σήμερα, οι ΟΒ νυχτερινών σχολείων Περιστερίου πραγματοποιούν εκδήλωση στις 7 μ.μ. για τα προβλήματα της νυχτερινής εκπαίδευσης.

Αύριο, αρχίζει στην πλατεία Ανάκασας των Αγ. Αναργύρων διήμερο ενάντια στα ναρκωτικά με ανοιχτή συζήτηση, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής, 15μελών μαθητικών συμβουλίων, του ΕΣΥΝ και θεραπευτικών κοινοτήτων. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. Το Σάββατο,δεύτερη μέρα, στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων θα μιλήσει ο Λ. Μυλωνάς,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στη Ροδόπη

Στο χορό των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων μπαίνει και η Σπουδάζουσα της ΚΝΕ Κομοτηνής. Την Κυριακή 1η Ιούνη πραγματοποιεί στο προαύλιο της Νομικής Σχολής εκδήλωση - συζήτηση για το ρόλο του φιλειρηνικού κινήματος στα νέα δεδομένα, με κύριο ομιλητή τον Θ. Παφίλη,γραμματέα της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

Στο ΕΜΠ

"Η "μεταρρύθμιση", που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανατροπή των σημερινών εργασιακών σχέσεων", τόνισε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη,υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην προχτεσινοβραδινή εκδήλωση της Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, που έγινε στο Πολυτεχνείο, με θέμα τα εκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στα νομοσχέδια που προωθεί τελευταία η κυβέρνηση, τόνισε ότι κάθε μια παράγραφος της "Λευκής Βίβλου" γεννά και ένα νέο νομοσχέδιο, "για να μας φύγει κάθε αμφιβολία για το ποιος είναι ο εμπνευστής του μεταρρυθμιστικού οίστρου της κυβέρνησης". Σημείωσε την υποκριτική ανησυχία των ΜΜΕ και της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μήπως και καθυστερήσει η "μεταρρύθμιση" και υπογράμμισε ότι τα νομοσχέδια αυτά, έχοντας προμετωπίδα την κατάργηση των εξετάσεων και την ελεύθερη πρόσβαση, έρχονται να ξεμπερδέψουν με τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας, γιατί αυτή η μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Κλείνοντας την ομιλία της κάλεσε τους νέους να παρατάξουν τα μπλοκ της σπουδάζουσας μέσα στα μπλοκ της ταξικής πάλης, "όχι για να βελτιώσουμε αυτήν την πολιτική, μα για να την υποσκάψουμε μέχρι να την ανατρέψουμε, για τη νικηφόρα αντεπίθεση του σοσιαλιστικού αύριο".

Στη Θεσσαλονίκη

Η νεολαία της Θεσσαλονίκης έδωσε για μια ακόμα φορά το αγωνιστικό της "παρών" το βράδυ της Τρίτης, στην προφεστιβαλική εκδήλωση της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στην Κτηνιατρική. Ο Β. Τασούλας,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, στην ομιλία του κάλεσε τους νέους να εναντιωθούν στα νέα προγράμματα της κυβέρνησης, που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την ΕΕ και δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της χώρας μας. Χαρακτήρισε τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής ως μία μεγάλη απάτη, αφού με αυτά περιπλέκεται ο φοιτητής χωρίς ποτέ να παίρνει πτυχίο παρά μόνο βεβαιώσεις παρακολούθησης, και πρόσθεσε ότι άμεσο αποτέλεσμα αυτού είναι να καταργούνται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ