Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΠΑΑΠ ΒΟΛΟΥ
Δε δόθηκαν οι πιστώσεις

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Το παράρτημα του ΕΛΕΠΑΑΠ στο Βόλο - πέραν του διαγνωστικού του ρόλου - δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα 50 περίπου περιστατικά που έχουν καταγραφεί και αφορούν ανάπηρα παιδιά, καθώς δεν έχει αποδοθεί ακόμη η τακτική επιχορήγηση των 30 εκατ. δραχμών για λειτουργικά έξοδα του 1997, επισημαίνει σε Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής.

Η κατασκευή της κτιριακής υποδομής του ΕΛΕΠΑΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Ανάπηρων Παιδιών) Βόλου αποπερατώθηκε και μάλιστα κατά έξι εκατ. δραχμές λιγότερο από το προϋπολογισθέν κόστος του έργου. Ποσό το οποίο η διεύθυνση του ΕΛΕΠΑΑΠ Βόλου προσδοκά να της διατεθεί για την αγορά εξοπλισμού του παραρτήματος, κόστους 5.300.000 δραχμών. Σημειώνεται ότι μετά την αποπληρωμή του εργολάβου που ανέρχεται στο ποσό των 20 εκατ. δραχμών, θα υπάρξει υπόλοιπο 15 εκατ. δραχμών από τη συνολική πίστωση των 35 εκατ. δραχμών που εγκρίθηκαν από τις δημόσιες επενδύσεις του υπουργείου για την επισκευή των κτιρίων. Επίσης, έχει καταγραφεί η επιχορήγηση για λειτουργικά έξοδα του παραρτήματος, ποσού 23.400.000 δραχμών για το 1996. Αυτή η επιχορήγηση σε ποσοστό 90% έχει αποδοθεί στο ΕΛΕΠΑΑΠ Αθήνας και τίποτα στο παράρτημα Βόλου.

Δεδομένου ότι το ΕΛΕΠΑΑΠ Βόλου μπορεί να εξοικονομήσει 12 εκατ. δραχμές ετησίως για δύο χρόνια από τον ΟΑΕΔ, ο Ν. Γκατζής ερωτά τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας τι μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε: Να δοθούν οι αντίστοιχες πιστώσεις για τον εξοπλισμό του παραρτήματος. Να αποδοθούν οι συγκεκριμένες πιστώσεις που παρακρατήθηκαν και να λειτουργήσει απρόσκοπτα το ΕΛΕΠΑΑΠ Βόλου, προσφέροντας τις υπηρεσίες προστασίας και αποκατάστασης των αναπήρων παιδιών στην περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δε δόθηκαν οι πιστώσεις (1997-05-29 00:00:00.0)
Ερώτηση για το ΕΛΕΠΑΠ Βόλου (1997-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ